A Red Bull lesz a mérce a Renault számára

A Red Bull jelenti majd a mércét 2016-ban a Forma-1-ben ismét gyári csapatként szereplő Renault számára. A francia gyártó a folyamatos fejlődést tűzte ki célul az előttünk álló idényre.A Red Bull jelenti majd a mércét 2016-ban a Forma-1-ben ismét gyári csapatként szereplő Renault számára.

A francia gyártó a Lotus felvásárlását követően idén már megnövelt büdzsével, teljes erőbedobással próbál javítani teljesítményén annak reményében, hogy néhány éven belül már a világbajnoki címért harcolhat.

2016-ra viszont a Renault még nem tűzött ki ilyen nagy célokat maga elé – Nick Chester, az istálló technikai igazgatója azt mondja, céljuk a folyamatos fejlődés lesz, a csapat számára pedig majd az ugyanazt a Renault-motort használó Red Bull lesz a mérce.

„A karosszériát tekintve mérceként szolgálnak majd, és bár ez meglehetősen fájdalmas lehet, némi tudást azért szerezhetünk belőle” – mondta a szakember.

„Tudjuk, hogy a Red Bull nagyon jó kasztnikat épít. Tudni fogjuk majd a köridőbeli különbségeket, és ők lesznek majd a mérce. Hogy őszinte legyek, nem számítunk arra, hogy idén még az ő szintjükön leszünk. El kell kezdenünk javítani a csapaton, fel kell építenünk magunknak.”

„Az idei évre reálisan látjuk a helyzetünket. Rengeteg a tennivalónk a csapatépítés tekintetében, szeretnénk megbízhatóak lenni és megmutatni, hogy tudunk fejlődni az év során.”

„De bajnoki célokat nem tűztünk ki magunk elé, sem pedig bajnoki helyezést. Szeretnénk értékelhető munkát végezni és megmutatni, hogy képesek vagyunk a fejlődésre.”

Chester hozzátette, úgy érzi, 2016-ban a Mercedes és a Ferrari el tud majd lépni az őket üldözőktől.

„Azt gondolom, mindkét csapat el fog lépni a Williamstől. Azt nem tudom, a Red Bull hogyan teljesít majd, de valahol ott lesznek ők is. A Force India is próbál beleszólni ebbe a küzdelembe, de hogy sikerül-e nekik, vagy sem, azt nem tudom. De azt hiszem, a két élcsapat meglehetősen nagy előnyben lesz.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!