A Red Bull nem állítja le idei autója fejlesztését

Annak ellenére, hogy szinte már biztosra vehető, hogy 2009 óta először nem nyernek világbajnoki címet, a Red Bull nem tervezi leállítani idei versenygépe fejlesztését, hogy már a 2015-ös évadra koncentrálhasson.


Annak ellenére, hogy szinte már biztosra vehető, hogy 2009 óta először nem nyernek világbajnoki címet, a Red Bull nem tervezi leállítani idei versenygépe fejlesztését, hogy már a 2015-ös évadra koncentrálhasson.

„Nem tudok más csapatok nevében beszélni, de ez a csapat a végéig, Abu Dhabiig harcolni fog” – mondta az energiaital-gyárosok csapatfőnöke, Christian Horner, aki szerint butaság lenne most leállítani az idei gép fejlesztését, hiszen jövőre csak minimálisan változnak a technikai szabályok.

„Minden, amit az idei évben tanulunk, hasznos lesz jövőre, éppen ezért nem fogjuk feladni. Minden versenyhétvége egy lehetőség, és azt gondolom, hogy a Mercedesnek valami katasztrofális butaságot kellene csinálnia ahhoz, hogy elveszítse a bajnokságot.”

„Azonban van még kilenc lehetőségünk arra, hogy fejlesszük az autót és tanuljunk a jövő év előtt, mikor szinte azonosan lesznek a szabályok.”

A Red Bull az elmúlt években a Magyar Nagydíj utáni nyári szünetet követően általában drasztikusan fejlődött, amit a tavalyi év is hűen tükröz, hiszen akkor Sebastian Vettel az összes hátralévő futamot megnyerte.

Horner azonban elmondta, hogy nem számít ilyen látványos javulásra, hiszen véleménye szerint autójuk már most magas szinten áll, a Renault motor miatt gyengélkednek.

Bár a Renault teljesítménye messze alulmúlta a várakozásokat, Horner úgy gondolja, hogy pozitív dolgok vannak kilátásban.

„A menedzsmentbeli változások mindenképpen pozitívak” – mondta. „Sokkal jobban képben vannak, tisztában vannak azzal, hogy beavatkozás szükséges, mert gond van. Éppen ezért olyan intézkedések vannak már most, amik azt a célt szolgálják, hogy közelebb kerüljünk a Mercedeshez.”

„Természetesen ehhez még egy kis idő kell, de a hozzáállás már nagyon jó, és ez remek alapot teremt a további fejlődéshez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!