Friss hírek

A Red Bull nem szerződteti a Mercedes volt motorfőnökét

Andy Cowell, Managing Director, Mercedes AMG HPP
Nem kívánja leszerződtetni azt a motormérnököt a Red Bull Forma-1-es csapata, aki a hibrid érában sorozatos világbajnoki címekhez vezette a Mercedest. Andy Cowell még január végén távozott a német istállótól.

A szakember éveken át vezette a Mercedes motorrészlegét, a német gyártó V6-os erőforrásai pedig a hibrid éra 2014-es kezdete óta sorozatban hét egyéni és hét konstruktőri világbajnoki címhez segítették hozzá a csapatot.

A Mercedes tavaly év elején jelentette be Cowell távozását, a fő rivális Red Bull Racing viszont nem kívánja szerződtetni a neves szakembert.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója a Motorsport-Magazin.com című német lap azon kérdésére, hogy tárgyaltak-e Cowell-lel, úgy fogalmazott, „mindig tárgyalunk”, azt azonban megerősítette, a Mercedes egykori motorfőnöke nem fog csatlakozni hozzájuk.

„Jó opció lenne, de jelenleg ő nem opció” – mondta szűkszavúan Marko.

A Red Bull jelenleg motorrészlegének felépítésén munkálkodik, nemrég ugyanis bejelentették, 2022-től házon belül gyártják majd le a Honda V6-os erőforrásait.

A motorokat a Red Bull Technology kampuszán, a Jochen Rindtről elnevezett épületben építik majd.

„Az épület nyugati szárnyába kerül a tesztpad, a többi eszköz, illetve a gyártócsarnok is ebbe az épületbe kerül” – mondta Marko.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!