Orosz Nagydíj

A Red Bull nem zárja ki a csapatutasítást

A Red Bull Racing vezetése nem zárja ki a csapatutasítás lehetőségét a szezon hátralévő három versenyén, hogy Mark Webber megszerezhesse a második helyet az egyéni pontversenyben, jóllehet jelezte, egyelőre szabad a verseny.


A Red Bull Racing vezetése nem zárja ki a csapatutasítás lehetőségét a szezon hátralévő három versenyén, hogy Mark Webber megszerezhesse a második helyet az egyéni pontversenyben, jóllehet jelezte, egyelőre szabad a verseny.

Azt követően, hogy mind az egyéni mind a konstruktőri bajnoki címet megszerezte már az idei évben, az osztrák csapat nem titkolt szándéka, hogy Webbert behozza a második pozícióba, és ennek elérése érdekében akár csapatutasítást is alkalmazna.

Christian Horner a csapat vezetője elmondta, hogy természetesen azt szeretnék, ha Webber saját erejéből érné el a második helyet, azonban nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy ha úgy adódik, helycserére is sor kerülhet.

„Úgy gondolom, hogy a csapat minden segítséget meg fog adni Marknak” – mondta a hétvégi Indiai Nagydíj előtt. „Mindenképpen beszélnünk kell erről a csapaton belül, de abban is biztos vagyok, hogy Mark a saját erejéből szeretné elérni ezt. Nem vagyok biztos abban, hogy Mark kapni szeretne bármit is, de meg vagyok győződve arról, hogy Sebastian szívesen segítene neki.”

Bár a bajnoki cím a legfontosabb, és sokan már arra sem emlékeznek, hogy ki lett a második helyezett a tavalyi esztendőben, Horner szerint igenis fontos Mark számára, hogy ő legyen a második helyezett a pontversenyben.

„Mark számára fontos lenne. Leginkább azért, hogy nyerjen versenyt még az idei évben. Sebastian már megnyerte a bajnokságot, most már csak a statisztikákra hajt, hogy több rekordot megdöntsön, de ezt a hétvégét is ugyanúgy közelítjük meg, mint a többit.”

Horner azt is hozzátette, hogy reményei szerint Mark önerőből meg tudja szerezni a második helyet, ám nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy ha esetleg az utolsó versenyen egy helycserével megoldható lenne a helyzet, akkor megtennék.

Vettel is kifejtette véleményét ezzel a témával kapcsolatban és a következőket mondta: „Az idei évben is láthattuk, hogy nagyon hosszú egy verseny, és sok minden megtörténhet, nem csak az elején, hanem akár a végén is – akkor is lehet előzni.”

„A sorrend még egyáltalán nem végleges öt-tíz körrel a vége előtt. Sok múlik azon, hogy hol állsz, milyen állapotban vannak az abroncsaid, és egy sor más dolog is számít. Szóval először legyünk biztosak abban, hogy jó pozícióban leszünk a futam végén, és akkor elkezdhetünk taktikázni, az már nem lesz vészes dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS