A Red Bull Verstappen kivételes technikai tudását méltatja - F1VILÁG.HU

A Red Bull Verstappen kivételes technikai tudását méltatja

Látszik, hogy szintén F1-es versenyző apjától már fiatal korában komoly technikai szakértelmet szívott magába Max Verstappen, állítja a Red Bull főmérnöke, Paul Monaghan, aki szerint a hollandban van potenciál arra, hogy még jobb legyen.

Monaghant annak kapcsán kérdezték Verstappen képességeiről, hogy a napokban előkerült egy interjú egy francia nyelvű podcastben, amelyben Sebastian Vettel korábbi versenymérnöke, a máig a csapatnál dolgozó Guillaume Rocquelin állítólag azt mondta, a holland technikailag kevésbé képzett, mint más versenyzők, akikkel a csapatnál együtt dolgozott.

Interlagosban azonban Monaghan azzal tisztázta az ügyet, hogy kollégájának nyilatkozatát félreértelmezték a fordítás során, és azonnal egy sor olyan tényt hozott fel, amelyek a kétszeres világbajnok rátermettségét bizonyítják.

„Max rendkívüli technikai tudással megáldott” – mondta Monaghan a Brazil Nagydíj szombati sajtótájékoztatóján. „Már gyerekkorában rengeteget tett ezért, az apja által vezetve, aminek jeleit ma is láthatjuk. Jól tudja, hogy mikor miről beszél az autóval kapcsolatban, és azt is, hogy hova szeretne eljutni vele. A mérnökei pontosan értik, hogyan bocsátsanak rendelkezésére olyan autót, ami jól kiegyensúlyozott, ha nem is könnyen, de vezethető, és amely elég jól bánik a gumikkal ahhoz, hogy minden szituációt meg tudjon oldani vele.”

Verstappen a két legutóbbi szezon világbajnoka, idén ráadásul már 14 futamgyőzelmet számlál az eddigi 20 lebonyolított nagydíjhétvégéről. A főmérnök azonban nem nyugtatta meg az ellenfeleket azon kijelentésével, hogy a hollandban még mindig lát teret a további fejlődésre.

„Az elmúlt években velünk elért eredményei elképesztőek – nem lett volna képes ilyenekre, ha nem lenne egy rendkívüli versenyző. Vajon lehetne még ennél is jobb? Természetesen igen. Talán nem fogja nekem megköszönni, hogy ezt mondom, de szerintem vannak még olyan területek, amelyeken tudna javítani. Minden szezonban lefolytatja magában ezt a vizsgálatát, onnantól pedig már rajtunk múlik, hogy olyan autót adjunk számára, amellyel a következő szezonban is meg tudja mutatni a képességeit” – fogalmazott a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!