A Red Bullnak „nincs szüksége senkire”, de már kapott megkereséseket más gyártóktól - F1VILÁG.HU

A Red Bullnak „nincs szüksége senkire”, de már kapott megkereséseket más gyártóktól

HIRDETÉS
Még csak pénteken vált hivatalossá, hogy a Porsche mégsem lép szövetségre a Red Bull Forma-1-es csapatával, az osztrák istálló máris kapott megkereséseket más gyártóktól – erről Dr. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok tanácsadója beszélt.
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 09: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo Nazionale Monza on September 09, 2022 in Monza, Italy. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

A Red Bull hosszú hónapokon át egyeztetett a Porschéval, a német gyártó ugyanis 2026-ban csatlakozni szeretne a száguldó cirkuszhoz. Az elmúlt néhány hétben viszont arról lehetett hallani, a tárgyalások megrekedtek, a Porsche pedig végül pénteken jelentette be, bár továbbra is elkötelezett az F1-es visszatérés mellett, nem lép szövetségre a Red Bull-lal. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke Monzában arról beszélt, a legfőbb oka annak, hogy az üzlet nem valósult meg, hogy a két vállalat „teljesen más DNS-sel” rendelkezik.

A Red Bullnál jelenleg minden adott ahhoz, hogy 2026-tól saját motorral versenyezzenek az F1-ben, így nincsenek rászorulva egy motorgyártóra – ha viszont úgy látják, hogy előnyökkel járna egy kooperáció, mindenképp megfontolják. Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója pedig elárulta, már most vannak megkereséseik.

„Nincs szükségünk jelenleg senkire” – szögezte le Marko az Ö3 rádiónak nyilatkozva. „De ha úgy alakul, hogy lesznek szinergiák és előnyök, akkor nyitottak vagyunk. De meglepő módon már kaptunk néhány megkeresést most, hogy a Porsche-üzlet lefújása hivatalossá vált.”

„Az egyeztetések során világossá vált, hogy a teljes projekt számára ez az együttműködés egyik félnek sem járna előnyökkel. A Red Bull Racing hatékonysága mindennél fontosabb volt. Ennek a csapatnak ugyanolyan sikeresnek kell maradnia, mint az elmúlt 10 vagy 12 évben, ennek így kell folytatódnia. Jó helyzetben vagyunk. A miénk a leggyorsabb versenyző 2028-ig. Itt van Adrian Newey, a legjobb tervező. És van egy motorgyárunk, ami 55 hét alatt teljesen működőképessé vált. Az első motort már be is üzemeltük. Ez pedig azt jelenti, hogy teljesen önellátók vagyunk.”

„Mindazonáltal, ha a motorszektorhoz hozzá lehet még járulni némi tudással, vagy más szinergiákat és előnyöket lehet elérni, akkor nyitottak vagyunk az együttműködésre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!