A Red Bullt nem a kulcsemberek távozása sújtja - F1VILÁG.HU

A Red Bullt nem a kulcsemberek távozása sújtja

HIRDETÉS

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint vezető technikai szakembereinek távozása miatt szenved csapata.


A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint vezető technikai szakembereinek távozása miatt szenved csapata.

A világbajnok istálló nem is kezdhette volna gyengébben a téli teszteket a héten. Sebastian Vettel az első napon egy szerelési probléma miatt szinte alig tett meg néhány kört, majd a hátralévő három tesztnapon is számos technikai probléma hátráltatta a csapatot.

A Red Bull a négy nap alatt 21 kört teljesített, ami messze a legkevesebb volt a mezőnyben.

A Red Bull aerodinamikai vezetője, Peter Prodromou a tavalyi év végén elhagyta a csapatot és a McLarenhez szerződött, míg a korábbi autódinamikai vezető, Mark Ellis és a szimulátor részleg vezetője, Giles Wood a Mercedeshez távozott.

Mateschitz azonban biztos abban, hogy néhány kulcsfontosságú szakembere elvesztésének semmi köze a jelenlegi mélyrepüléshez.

„A jelenlegi problémák a motorral kapcsolatosak, nem a csapattal, amelynek tudása továbbra is kiváló” – mondta a 69 éves üzletember, aki 1995-ben csatlakozott a Forma-1-hez cégével, mint a Sauber egyik főtámogatója, és azóta minden évben legalább egy téli tesztre ellátogat, ami idén sem volt másképp.

„Ezek a gyerekbetegségek senki számára nem jelentenek nagy meglepetést” – folytatta, célozva ezzel arra, hogy több alkalommal is megállt a pályán a Red Bull.”

„Számítottunk arra, hogy nem lesz egyszerű az első teszten, most pedig azon kell dolgoznunk, hogy a problémákat megoldjuk a bahreini tesztre.”

Mateschitz azt is hozzátette, hogy Adrian Newey technikai igazgató biztosította afelől, hogy az RB10 több, mint modern.

Hirdetés

„Ugyan az igazságra majd csak a szezonnyitón derül fény Melbourne-ben, rajtunk, illetve a Renault-n múlik, hogy megoldjuk a problémákat és készen álljunk a szezonra. Semmi okunk arra, hogy aggódjunk” – magyarázta.

„Még ha gyengébben is kezded az évet, nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem harcolhatsz a bajnoki címért. Még néhány korai gyenge futam után is nagyon jó esélyed van a végső győzelemre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!