A Renault elfogadta Petrov kritikáit

A Renault nem szidta meg Vitaly Petrovot azért, amiért az Abu Dhabi Nagydíjat követően az olyan kritikákkal illette csapatát, melyek szerint a francia istálló sokszor követ el taktikai hibákat a futamok során.


A Renault nem szidta meg Vitaly Petrovot azért, amiért az Abu Dhabi Nagydíjat követően az olyan kritikákkal illette csapatát, melyek szerint a francia istálló sokszor követ el taktikai hibákat a futamok során.

Az orosz versenyző az elmúlt két hétben nyilvánosan szidta a Renault-t, hiszen a fiatal pilóta úgy gondolta, a csapat hibájaként róható fel az idei gyenge szereplésük. Petrov kitörése után bocsánatot kért a franciáktól, és elmondása szerint most már minden félreértést sikerült tisztázniuk.

„Azt hiszem, most minden rendben van.” – mondta Petrov. „Beszélek a szerelőimmel, a mérnökökkel, hogy elmagyarázhassam nekik, hogy nem arról van szó, hogy szarul végzik a munkájukat.”

A történtek ellenére a csapat teljes mértékben Petrov mellett áll, az ő álláspontját is megértik és elfogadják. A Renault versenyzője szerint azzal volt a legnagyobb probléma, hogy dühét a sajtó előtt vezette le, így elkerülhetetlenné vált az, hogy jó néhány napig beszéljenek róla az emberek.

„Mindenesetre megértenek engem. Engem is, és azt is, ami most történik. Még Eric [Boullier – a csapatfőnök] is támogatott engem, miután kimondtam a dolgokat. Felhívtam, és megköszöntem ezt neki.”

„Úgy gondolom, nem kellett volna a sajtónak arról beszélnem, mi folyik csapaton belül, mert a társaim mindent értenek. Csak olaj volt a tűzre.”

„De szerintem ők megértik, hogy nem vagyok robot és nem tudok mindig kedvesen reagálni az újságíróknak, ha ugyanarról a problémáról van szó. Mérges voltam – nem csak a csapat miatt, amiatt is, ahogy ez az év alakult számunkra. Már azt mondom, a futam után senkivel nem kellett volna beszélnem.”

Az orosz kritikái között szerepelt az is, hogy a Renault az erős idénykezdet ellenére nem tudott jelentős fejlődést felmutatni, így jócskán lemaradtak az élmezőnytől.

„Nehéz, mert nem tudunk az élen állókkal harcolni, szóval most a Force Indiával, a Sauberrel és hasonló csapatokkal kell megküzdenünk.”

„Nem tudunk az élen harcolni. Én megértem ezt, a csapat pedig megért engem.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS