A Renault hazudott Kubicáról

Robert Kubica menedzsere, Daniele Morelli cáfolta a Renault F1-es csapatának azon állítását, hogy a lengyel versenyző ne épülne fel a 2012-es szezon idénynyitó futamáig, az Ausztrál Nagydíjig.


Robert Kubica menedzsere, Daniele Morelli cáfolta a Renault F1-es csapatának azon állítását, hogy a lengyel versenyző ne épülne fel a 2012-es szezon idénynyitó futamáig, az Ausztrál Nagydíjig.

A Renault szerdán hivatalos közleményben jelentette be, hogy Kubica biztosan nem utazik a csapattal, Melbourne-be. A kiadott kommüniké szerint a lengyel felépülése ugyan jó ütemben halad, ám még időre van szüksége ahhoz, hogy 100 százalékos állapotba kerüljön.

Hirdetés
 

„Noha nagyon-nagyon keményen dolgoztunk az elmúlt hetekben, arra a következtetésre jutottam, hogy még nem állok készen a 2012-es szezonra. Felhívtam és értesítettem a csapatot a kialakult helyzetről” – idézi a sajtóközlemény Robert Kubica szavait.

Csütörtökön azonban meglepő fordulat állt be az ügyben, a versenyző menedzsere, Daniele Morelli ugyanis azt állítja, pártfogoltja egyáltalán nem zárta ki annak lehetőségét, hogy ott legyen a szezonnyitó futamon 2012-ben. A szakember szerint csupán abban nem biztosak, hogy Kubica felépül-e az első téli tesztsorozatra.

Morelli elmondta, Kubica jelenlegi szerződése az idei év végéig szól, nem pedig a következő szezon végéig, ahogyan arra a Renault utalt, amikor a közleményben úgy fogalmaztak, tárgyalnak a kontraktust 2013-as meghosszabbításáról.

„Nem értem, a Renault miért változtatta meg Robert szavait” – nyilatkozta Morelli a Gazzetta dello Sportnak.

„Egyáltalán nem igaz, hogy nem áll készen a 2012-es évre: azt mondta, hogy nem biztos abban, hogy az első, februári tesztre megfelelő formában lesz. Számolunk ezzel, és reméljük, hogy készen fog állni, de a csúszás minden esetben néhány hónap lesz, 2013-ról pedig soha nem is esett szó. A Renault a saját útját járja versenyzőivel kapcsolatban, míg mi más lehetőségeket is fontolóra veszünk.”

„A szerződés nem terjed ki 2012-re, decemberben lejár, szóval január 1-jével szabaddá válunk, és bárhová mehetünk.”

Morelli emellett kijelentette, Kubica visszatérésekor ugyanolyan erős lesz majd, mint korábban.

„Ugyan nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztük, de ha Robert visszatér, az azért lesz, mert ugyanolyan versenyképes lesz, mint előtte, és ugyanolyan vonzó a topcsapatok számára. Egy kicsit elhízott, de jobb lába izomzatát tekintve majdnem ugyanolyan állapotban van, mint a bal. A könyökét rögzítő eszközöket kedden eltávolítják, szóval onnantól kezdve mentes lesz mindenféle fémdologtól.”

„A kéz aktivitása rendben van, csupán az erejével van gond: alkarját egy ideig nem használta, szóval bőven van még tennivaló, de csak idő kérdése az egész, és január végére erőnlétileg is rendben kell lennie.”

A szakember azt is elmondta, Kubica fokozatosan tér majd vissza a versenypályára, noha valószínűleg gokarttal nem gyakorol majd.

„Nem gokarttal, mert ott túl extrém a vibráció és nincs szervokormány. Fokozatosan kezdjük a dolgot, és majd meglátjuk a visszajelzéseket a majdnem egy év kihagyás után.”

„Robert teljesen feltöltődött: szeptemberben illetve októberben nehéz idők jártak rá, mivel az alkar mozgása korlátozott volt, és a fejlődés sem haladt túl gyorsan. De az elmúlt hónapban minden szépen felgyorsult.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Renault hazudott Kubicáról
Norris: Verstappen a valaha volt egyik legtehetségesebb versenyző a Forma-1-ben
Jót röhögtek Norrisék a versenytársak gyerekkori fotóin [Videó]
Albon azt mondja, készen áll a visszatérésre
Az új motorérának is a Petronasszal közösen vág neki a Mercedes
A nap képe: Nem léteztek még a gumimelegítő paplanok? Ecclestone akkor is megoldotta!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!