A Renault hazudott Kubicáról

Robert Kubica menedzsere, Daniele Morelli cáfolta a Renault F1-es csapatának azon állítását, hogy a lengyel versenyző ne épülne fel a 2012-es szezon idénynyitó futamáig, az Ausztrál Nagydíjig.


Robert Kubica menedzsere, Daniele Morelli cáfolta a Renault F1-es csapatának azon állítását, hogy a lengyel versenyző ne épülne fel a 2012-es szezon idénynyitó futamáig, az Ausztrál Nagydíjig.

A Renault szerdán hivatalos közleményben jelentette be, hogy Kubica biztosan nem utazik a csapattal, Melbourne-be. A kiadott kommüniké szerint a lengyel felépülése ugyan jó ütemben halad, ám még időre van szüksége ahhoz, hogy 100 százalékos állapotba kerüljön.

„Noha nagyon-nagyon keményen dolgoztunk az elmúlt hetekben, arra a következtetésre jutottam, hogy még nem állok készen a 2012-es szezonra. Felhívtam és értesítettem a csapatot a kialakult helyzetről” – idézi a sajtóközlemény Robert Kubica szavait.

Csütörtökön azonban meglepő fordulat állt be az ügyben, a versenyző menedzsere, Daniele Morelli ugyanis azt állítja, pártfogoltja egyáltalán nem zárta ki annak lehetőségét, hogy ott legyen a szezonnyitó futamon 2012-ben. A szakember szerint csupán abban nem biztosak, hogy Kubica felépül-e az első téli tesztsorozatra.

Morelli elmondta, Kubica jelenlegi szerződése az idei év végéig szól, nem pedig a következő szezon végéig, ahogyan arra a Renault utalt, amikor a közleményben úgy fogalmaztak, tárgyalnak a kontraktust 2013-as meghosszabbításáról.

„Nem értem, a Renault miért változtatta meg Robert szavait” – nyilatkozta Morelli a Gazzetta dello Sportnak.

„Egyáltalán nem igaz, hogy nem áll készen a 2012-es évre: azt mondta, hogy nem biztos abban, hogy az első, februári tesztre megfelelő formában lesz. Számolunk ezzel, és reméljük, hogy készen fog állni, de a csúszás minden esetben néhány hónap lesz, 2013-ról pedig soha nem is esett szó. A Renault a saját útját járja versenyzőivel kapcsolatban, míg mi más lehetőségeket is fontolóra veszünk.”

„A szerződés nem terjed ki 2012-re, decemberben lejár, szóval január 1-jével szabaddá válunk, és bárhová mehetünk.”

Morelli emellett kijelentette, Kubica visszatérésekor ugyanolyan erős lesz majd, mint korábban.

„Ugyan nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztük, de ha Robert visszatér, az azért lesz, mert ugyanolyan versenyképes lesz, mint előtte, és ugyanolyan vonzó a topcsapatok számára. Egy kicsit elhízott, de jobb lába izomzatát tekintve majdnem ugyanolyan állapotban van, mint a bal. A könyökét rögzítő eszközöket kedden eltávolítják, szóval onnantól kezdve mentes lesz mindenféle fémdologtól.”

„A kéz aktivitása rendben van, csupán az erejével van gond: alkarját egy ideig nem használta, szóval bőven van még tennivaló, de csak idő kérdése az egész, és január végére erőnlétileg is rendben kell lennie.”

A szakember azt is elmondta, Kubica fokozatosan tér majd vissza a versenypályára, noha valószínűleg gokarttal nem gyakorol majd.

„Nem gokarttal, mert ott túl extrém a vibráció és nincs szervokormány. Fokozatosan kezdjük a dolgot, és majd meglátjuk a visszajelzéseket a majdnem egy év kihagyás után.”

„Robert teljesen feltöltődött: szeptemberben illetve októberben nehéz idők jártak rá, mivel az alkar mozgása korlátozott volt, és a fejlődés sem haladt túl gyorsan. De az elmúlt hónapban minden szépen felgyorsult.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!