Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

A Renault jelenleg is vizsgálja a motorprobléma okát

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Renault jelenleg is vizsgálja a motorprobléma okát

A Renault jelenleg is vizsgálja Fernando Alonso motorproblémájának pontos okát, miután a spanyol versenyző idő előtt feladni kényszerült hazai versenyét a hétvégén Barcelonában.

A Renault jelenleg is vizsgálja Fernando Alonso motorproblémájának pontos okát, miután a spanyol versenyző idő előtt feladni kényszerült hazai versenyét a hétvégén Barcelonában.

Azt követően, hogy gyengélkedett az elmúlt két versenyen, Alonso idei legjobb teljesítményét nyújtotta Barcelonában. A Renault versenyzője miután az első sorba kvalifikálta magát a szombati időmérő edzésen, a harmadik helyen autózott a két Ferrari mögött a verseny első felében.

Bár minden esélye megvolt a pontszerzésre, a verseny felénél járva, a Renault motor megadta magát autójában, így idő előtt feladni kényszerült a küzdelmet.

A Renault motorrészlegének vezetője, Rob White elmondta, csapata kivizsgálja a probléma okát, ám mindenkit megnyugtatott, nincs komolyabb ok az aggodalomra.

“Semmi jel nem mutatott arra, hogy Fernando motorja meg fog hibásodni” – mondta White. “Egyelőre még nem ismerjük a probléma pontos okát, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyen.”

A Renault szakembere, Denis Chevrier hozzátette, csapatát teljesen váratlanul érte a meghibásodás.

“Minden nagyon hirtelen történt, ahogy az általában lenni szokott. Semmi előjele nem volt annak, hogy gond lenne a motorral. Nem tudtunk mit tenni. Azt sem mondhatjuk, hogy túlhajtottuk, mert relatíve kevés kilométer volt az egységben.”

“Sajnálatos ami történt, és most az a feladatunk, hogy kiderítsük a hiba pontos okát és bizonyosságot szerezzünk arról, hogy a jövőben ne forduljon elő ilyen” – mondta Chevrier.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!