Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

A Renault lezártnak tekinti a Petrov-ügyet

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Renault lezártnak tekinti a Petrov-ügyet

Nem foglalkozik tovább Vitaly Petrov múlt hétvégi kijelentésével a Lotus Renault GP csapatfőnöke, Eric Boullier.


Nem foglalkozik tovább Vitaly Petrov múlt hétvégi kijelentésével a Lotus Renault GP csapatfőnöke, Eric Boullier.

Ahogyan arról a nap folyamán beszámoltunk, az orosz versenyző a vasárnap Abu Dhabi Nagydíjat követően kelt ki magából, és élesen bírálta csapatát a szezon második felében mutatott gyenge teljesítmény miatt.

Petrov nevében nemrégiben menedzsere, Oksana Kossatchenkón keresztül kért elnézést, majd később levelet intézett a Renault csapatának, melyben a következő állt: „Az Abu Dhabi Nagydíjat követően az orosz televíziónak adott nyilatkozatomban nem megfelelő módon fejeztem ki magam, kritizáltam a csapatot, a munkátokat a gyenge teljesítményünk miatt. Mindez teljesen szükségtelen volt és elnézést kérek érte.”

„Nem próbálok kifogásokat keresni, de tele voltam adrenalinnal a verseny után, fáradt voltam, és – akárcsak ti – én is csalódott voltam azért, mert nem sikerült a legjobb tízben végeznünk. Tudom, hogy ez az év ugyanolyan kemény nektek, mint nekem, és nem kellett volna ezeket a dolgokat mondanom.”

„Még egyszer szeretnék őszintén elnézést kérni, és egyúttal megígérem, hogy ez nem fog még egyszer megtörténni. Mindannyian olyan keményen nyomtuk idén, amennyire csak tudtuk. Még egy lehetőség lesz arra, hogy kihasználjam a lehetőséget. Szeretném, ha Brazíliában büszkék lennétek rám jövő hétvégén. A tőlem telhető legjobbat fogom nyújtani azért, hogy jobb fényben tüntessem fel magam a mainál.”

A csapatot irányító Eric Boullier nem sokkal a levél kézhezvételét követően úgy nyilatkozott, nem haragszik a 27 esztendős versenyzőre, hiszen a történtek egész egyszerűen azt mutatják, hogy Petrov is emberből van.

„Az interjú percekkel azután készült, hogy Vitaly kiszállt az autóból múlt vasárnap” – mondta a francia szakember.

„A verseny kemény volt, dühös volt, amiért nem szerzett pontot, és teljesen el volt fáradva. A versenyzők nem robotok, ugyanolyan emberek, mint bárki más. És mint a mezőny minden tagja, Vitaly is egy autóversenyző. Ha a dobogón állt volna Abu Dhabiban, akkor azért panaszkodott volna, mert nem nyerte meg a versenyt.”

„Ez az eset egy incidens volt, semmi több. Vitaly elnézést kért a csapattól, az enstone-i csapat minden tagjának küldött egy e-mailt. Ami minket illeti, ez az ügy le van zárva.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!