A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné - F1VILÁG.HU

A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné

Az Alfa Romeo Sauber Forma-1-es csapatát irányító Alessandro Alunni Bravi azt mondja, ő a maga részéről bármikor leszerződtetné Fernando Alonsót, még akkor is, ha a spanyol már 45 éves lenne.

A svájci istálló 2026-tól az Audi gyári csapataként szerepel majd a Forma-1-ben, jelenleg pedig a Valtteri Bottas – Zhou Guanyu kettősnek ad lehetőséget a száguldó cirkuszban. Bravi szerint a csapat mostani versenyzőpárosa igazán hatékony, az ő legfőbb feladatuk az, hogy egy olyan autót adjanak alájuk, mellyel képesek a lehető legjobb teljesítményt nyújtani.

„Megvan a tapasztalat és a tehetség, és ez idén az erősségünk” – mondta a szakember az El Mundo Deportivo című lapnak. „Szeretnénk továbbra is stabilitást nyújtani a csapatnak, de az istálló elsődleges célja az, hogy versenyképes csomagot adjunk a pilótáknak.”

A szakember szerint bőven van még idő javítani az idei autón, miközben viszont már gőzerővel folyik az Audival való együttműködésre való rákészülés. Arról persze még korai beszélni, hogy 2026-ban kik lesznek majd az istálló versenyzői, Carlos Sainzot viszont már összeboronálták az Audival.

„Elégedettek vagyunk a jelenlegi versenyzőpárosunkkal, a célunk pedig az, hogy versenyképes gépet adjunk alájuk” – magyarázta Bravi. „Carlos nyilvánvalóan az egyik legjobb versenyző jelenleg az F1-ben. De a Ferrarinál vezet, és szerintem boldog is a Ferrarinál.”

„És nekünk is a saját versenyzőinkről kell gondoskodnunk, és minden szükséges eszközt meg kell adnunk nekik ahhoz, hogy jó munkát tudjanak végezni.”

Bravi ugyanakkor azt mondja, ha Fernando Alonso nem marad az Aston Martinnál, szívesen leigazolná a spanyolt.

„Fernandót bármikor leszerződtetném, még 45 éves, vagy idősebb korában is! Remekül megismertem őt a McLarennél, amikor Stoffel Vandoorne menedzsere voltam, aki akkoriban a csapattársa volt. Örömmel látom, ahogy Fernando szerepel most, de ahogy mondtam, elégedettek vagyunk a mostani versenyzőinkkel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!