A spanyolok szerint felfújták a Hamilton-ügyet - F1VILÁG.HU

A spanyolok szerint felfújták a Hamilton-ügyet

HIRDETÉS

A Circuit de Catalunya főnöke, Ramon Padreras szerint túlságosan felfújták a hétvégi teszten történteket, ugyanis egyáltalán nem volt olyan súlyos a helyzet, ahogy azt egyesek beállították.

A Circuit de Catalunya főnöke, Ramon Padreras szerint túlságosan felfújták a hétvégi teszten történteket, ugyanis egyáltalán nem volt olyan súlyos a helyzet, ahogy azt egyesek beállították.

Miközben az FIA továbbra is a Spanyol Motorsport Szövetség jelentésére vár, hogy felvázolja, milyen eszközökkel próbálja meg távol tartani a rasszista szurkolókat a pályáktól, Padereas kijelentette, sokan túllihegik a hétvégén történteket.

A pálya főnöke továbbá azt is elmondta, minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy többé ne fordulhassanak elő ilyen és ehhez hasonló sajnálatos események.

“Múlt pénteken egy tízfős csoport egy kézi hangszóróval elfogadhatatlan módon viselkedett a brit versenyzővel szemben” – mondta Padreras a spanyol AS-nek adott interjújában.

“Közülük kettőt azonnal kirúgtunk a pályáról, megtisztítottuk a McLaren garázsára néző lelátókat, majd szombaton bezártuk a felettük lévő terasz részt is. Aztán a probléma megoldódott.”

“Nem szabad, hogy emiatt a tíz ember miatt általánosítsunk, ugyanis rajtuk kívül még 55 000 néző látogatott ki a hétvége alatt a pályára, és mindannyian tudták, miként kell viselkedniük. Úgy gondolom, hogy túl sokat foglalkoztunk ezzel a 10-15 fős csoporttal, amivel nem értek egyet. A rasszizmus és a felbujtó demonstrációk ellen vagyunk, és mindent megteszünk azért, hogy ez ne ismétlődhessen meg a jövőben” – tette hozzá a pálya főnöke.

Mindezek ellenére az ügynek még koránt sincs vége, ugyanis a brit sportminiszter, Gerry Sutcliffe kijelentette, levelet küld a Nemzetközi Automobil Szövetségnek.

“Sokkoló volt látni azokat az undorító képeket” – mondta Sutcliffe. “A világon hol engedik meg, hogy ilyen öltözetben beléphessenek a szurkolók a pályára? A rasszizmust a legkevésbé sem szabad tolerálni, és nem ez volt az első alkalom, hogy brit sportembert inzultáltak Spanyolországban.”

“Felmerül a kérdés, hogy rendezzenek-e versenyt ezen a pályán. Levelet fogok írni az FIA-nak, hogy megtudjam, milyen lépéssel kíván válaszolni a történtekre. Továbbá a spanyol sportminiszternek is írni fogok, hogy kifejezzem aggodalmam a sportolónkat ért rasszista viselkedés miatt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!