Friss hírek

A vb-cím a cél, Vettelre hosszú távon számít az Aston Martin

Az Aston Martin Forma-1-es csapatának tulajdonosa, Lawrence Stroll abban bízik, Sebastian Vettel hosszú távra el fogja majd kötelezni magát az istálló iránt – a céljuk ugyanis nem más, mint a világbajnoki győzelem.

Stroll az Aston Martin felvásárlása után döntött úgy, hogy saját F1-es csapata, a Racing Point idén már a brit gyártó gyári csapataként folytatja királykategóriás szereplését.

A kanadai milliárdos komoly célokat tűzött ki maga elé, nemrég pedig letették az új silverstone-i gyár alapkövét is. Emellett számos szakembert szerződtetett az Aston Martin, mint ahogy megérkezett idén a csapathoz Sebastian Vettel is.

Hirdetés
 

A négyszeres világbajnok a 2020-as szezon végén távozott a Ferraritól, Stroll pedig azt mondja, az időzítés tökéletes volt.

„Azt gondolom, a legjobbkor jött Sebastian számára, illetve számunkra is” – mondta a szakember.

„Sebastian és én ismerjük már egymást egy ideje. Teljesen jól ismeri a szenvedélyem, illetve a csapattal való terveim. Amikor Aston Martinná váltunk, nemcsak a név változott meg, hanem az irány is, mint ahogy az üzleti terv is.”

„250 új szakembert szerződtetünk, és nemcsak a mennyiségre, hanem a minőségre is rámegyünk, és az egész arról szól, hogy az Aston Martinnal világbajnoki címet nyerjünk.”

Vettel 2022-ben is a csapatnál marad, ezt ősszel jelentette be az istálló, Stroll azonban azt reméli, a német versenyző hosszabb távra is elkötelezi magát az istállóval.

„Ez egy utazás, egy olyan utazás, mely nem egy napig, nem egy hétig, de nem is egy évig tart. Beletelik pár évbe, és Sebastian is részt akart venni ebben, sőt, az élén akart lenni ennek az utazásnak.”

„Nyilván az, hogy van egy négyszeres világbajnokunk, aki rendkívüli tapasztalatot hozhat a csapatnak, mely soha nem nyert világbajnoki címet… Egyfajta gondolkodás- és cselekvésmódot.”

„Sebastian számára tényleg egy új út kezdete volt ez, egy új csapat születése, és részt akart venni benne az elején. És remélhetőleg örökre így marad bizonyos formában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!