A Virgin vezér veszített, így stewardessnek állhat

A Lotus Racing vezére, Tony Fernandes elárulta, hogy jótékony célokra fogja fordítani azt az összeget, ami azokból a jegyekből jön majd össze, amik arra a járatra érvényesek, amin riválisa, a Virgin vezére, Richard Branson légiutas-kísérőként fog dolgozni.


A Lotus Racing vezére, Tony Fernandes elárulta, hogy jótékony célokra fogja fordítani azt az összeget, ami azokból a jegyekből jön majd össze, amik arra a járatra érvényesek, amin riválisa, a Virgin vezére, Richard Branson légiutas-kísérőként fog dolgozni.

A légitársaságokat (Virgin és AirAsia) üzemeltető két üzletember még a tavalyi év végén fogadott – Branson kezdeményezésére –, hogy az, akinek csapata hátrébb végez az idei bajnokságban, stewardessként fog dolgozni a másik légitársaságának egyik járatán, teljes öltözékben.

Bár egyik csapat sem szerzett pontot első évében, a Lotus végzett előrébb Heikki Kovalainen 12. helyével, amit még a szeptemberi Japán Nagydíjon szerzett, hiszen a Virgin legjobb helyezése egy 14. pozíció volt Timo Glock révén ugyanarról a futamról.

A két milliárdos üzletember a hétvégén jelen volt a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon, és egy hivatalos fotózás keretén belül, még a versenyt megelőzően le is mérték egymást, hogy méretre tudják szabni uniformisukat.

„Komolyan gondolta a fogadást, ahogy én is” – mondta Fernandes a Reuters hírügynökségnek. „Mivel veszített, az egész úton dolgoznia kell az egyik járatunkon. A felszolgálás, a takarítás, és a toalett tisztán tartása is az ő feladata lesz.”

„Le kell majd borotválnia a lábait, hiszen egyetlen szűrös stewardessel sem dolgozunk.”

„Egyelőre még nincs lefixálva a pontos időpont, de azt már tudom, hogy a London-Kuala Lumpur járat lesz az, amin dolgoznia kell.”

“Már elkészítettünk neki egy kitűzőt, ami az áll, hogy „Richard Branson, légiutas-kísérő”. Illetve a munkaruhája is elkészült.”

„Tervünk az, hogy a jegyárakból befolyt összeget jótékony célokra fordítjuk. Évekkel ezelőtt Richard Branson volt az, aki engem alkalmazott, és neki dolgoztam, így már alig várom, ő dolgozzon nekem, mint stewardess, és persze borotvált lábakkal.”

Branson persze megpróbált kibújni az egyezség alól, és így nyilatkozott: „Ha nem engednek a gépre szőrös lábbal, akkor nem tudom, hogy miként fogjuk tető alá hozni ezt az egyezséget.”

„Az a hír járja, hogy jövőre már nem fogják használni a Lotus nevet, így talán ki tudok bújni a kötelezettségeim alól, át kell néznem a szerződést. A jogászok már dolgoznak rajta” – folytatta viccesen.

„Az egyetlen pozitív dolog, hogy a cége 20 százalékát mi birtokoljuk, így egy olyan cégnek tudok hírverést szerezni, amelyben nekem is van részem.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!