A volt F1-es versenyző szerint az Audi néhány éven belül bajnokesélyes lesz - F1VILÁG.HU

A volt F1-es versenyző szerint az Audi néhány éven belül bajnokesélyes lesz

A korábbi Forma-1-es versenyző, Pedro de la Rosa szerint a száguldó cirkuszba 2026-ban megérkező Audi néhány éven belül képes lesz a világbajnoki címért harcba szállni.

A német gyártó a Sauber partnereként érkezik meg a királykategóriába, célja pedig bevallottan az, hogy pár éven belül már a győzelmekért, illetve a világbajnoki címért csatázzon. A korábban a McLarennél is versenyző Pedro de la Rosa szerint a Sauber nemrég kinevezett új vezérigazgatója, Andreas Seidl tudja a dolgát, és biztos benne, a csapat igazán versenyképessé válik a jövőben.

„Ez egy maraton. Szerintem Andreas is jól tudja, hogy ez nem egy egyéves üzlet, vagy egy egyéves projekt” – mondta a spanyol az F1 Nation podcastben. „Ez egy maraton, és ők még csak most tették meg az első kilométert, szóval rengeteg vár még rájuk.”

 

De la Rosa korábban a Saubernél is versenyzett az F1-ben, elmondása szerint azonban a most Alfa Romeo néven szereplő istálló teljesítményét nehéz pontosan megítélni. Az Audi érkezése azonban nagyot lendít majd a svájciak szekerén, így az istálló pár éven belül vb-címre esélyes lesz majd.

„Az Alfa Romeót nekem nagyon nehéz megítélnem. Olykor nagyon következetlenek. Néha nagyon gyorsak, máskor pedig igazán lassúak. Úgy tűnik, nagyon sok múlik az adott pályán, illetve a gumikezelésen is. Néha sikerül megfelelő tartományban működtetniük az abroncsokat, máskor nem.”

„De ez egy hosszú távú sport, az Audi pedig belekezd a játékba, és néhány éven belül bajnokesélyesek lesznek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A volt F1-es versenyző szerint az Audi néhány éven belül bajnokesélyes lesz
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!