Friss hírek

Abiteboul: Erős ellenfelei leszünk 2021-ben Ricciardónak!

A McLarenhez távozó Daniel Ricciardót méltatta a Renault – illetve most már Alpine – F1-es csapatát irányító Cyril Abiteboul. A szakember mindazonáltal figyelmeztette az ausztrált: idén megerősödve térnek vissza a versenypályákra!

Ricciardo 2 évet töltött el a Renault csapatánál, 2021-ben viszont már a McLaren autóját vezetheti, ahol a Ferrarihoz távozó Carlos Sainz helyét veszi át.

A Renault csapatfőnöke, Cyril Abiteboul korábban sem titkolta, csalódott az ausztrál döntése miatt, ugyanakkor természetesen nagyon hálásak is Ricciardónak – és persze mindent megtesznek azért, hogy jövőre legyőzzék a McLarent!

Hirdetés
 

„Az ironikus az, hogy úgy hiszem, egy sokkal erősebb csapat vagyunk most, neki pedig egy sokkal erősebb csapat ellen kell majd versenyeznie a következő szezonban” – mondta a szakember. „Ugyanakkor örömmel látjuk őt egy nagyszerű csapatnál, és izgatottan várjuk a McLaren, illetve Daniel elleni küzdelmet 2021-ben.”

Abiteboul azt mondja, Ricciardo nagyban hozzájárult a Renault F1-es csapatának megerősödéséhez.

„Őszintén szólva, amikor csatlakozott hozzánk, tudtuk, hogy egy kis időbe telik majd, és nem egy kulcsrakész szervezethez érkezik. Emlékszem is a pontos szavakra, amiket Danielnek mondtam az első meetingünkön 2018-ban.”

„A miénk nem egy kulcsrakész szervezet volt, neki hála viszont fejlődtünk, és teljesen mások vagyunk ma, mint két és fél éve, amikor úgy döntöttünk, szövetségre lépünk.”

Arra a kérdésre, hogy Ricciardo miképp formálta az enstone-i istállót, Abiteboul kifejtette, az ausztrál pilóta igazi vezéregyéniség, pozitív attitűdje pedig remek hatással volt a csapatra.

„Sokat adott nekünk. Figyelemreméltó volt, amit versenyzőként nyújtott, főleg a 2020-as szezonban. Szerintem nem is kérdés, hogy a csapat fejlődött az elmúlt évben. És ez nagyban Daniel érdeme, aki határozottan vezette a csapatot, mögötte pedig rengeteg szakember, szerelők és mérnökök csoportja végzett figyelemreméltó munkát.”

„A pályán kívül pedig Daniel egy igazi nagykövet, egy csapatvezető. Nyilvánvalóan fontos szerepet játszott azokban a változásokban, amiket tavalyelőtt végeztünk el, amikor összességében kiábrándító idényt zártunk.”

A Renault 2021-ben már Alpine néven folytatja szereplését a Forma-1-ben, versenyzői pedig Esteban Ocon, valamint a kétszeres világbajnok Fernando Alonso lesznek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Abiteboul: Erős ellenfelei leszünk 2021-ben Ricciardónak!
Vissza a Ferrarihoz? Todt tiszta vizet öntött a pohárba!
Nyitott az F1-ben maradásra az Alfa Romeo, de csak Ferrari-motorral
Verstappen még nem gondol az újabb vb-címre, meg akarja nyerni a hátralévő versenyeket
Alguersuarinak a mai napig rémálmai vannak a Forma-1-es időszakról
Norris izgatottan várja már Piastri érkezését

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!