Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Adatokat kér az FIA a csapatok által használt kenőanyagokról

RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing C38, portrait during the 2019 Formula One World Championship, Mexico Grand Prix from october 24 to 27 in Mexico - Photo Francois Flamand / DPPI
Fotó: Alfa Romeo Racing
Minden csapatnak információkkal kell ellátnia a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) kenőanyagainak használatával kapcsolatban – a szövetség mindent megtesz azért, hogy a motorgyártók ne jussanak extra motorerőhöz az olajégetésnek köszönhetően.

A Brazil Nagydíj előtt az FIA újabb technikai direktívát adott ki, nem sokkal azután, hogy az austini verseny előtt határozottan foglalt állást az olajégetéssel kapcsolatos trükkök ellen.

Az új dokumentummal ezúttal a hűtőrendszerekben lévő folyadékok motortérben történő felhasználását tiltotta meg a szövetség.

Az FIA emellett azt szeretné, ha a csapatok olyan részleteket is elküldenének a motorjaikban felhasznált kenőanyagokkal kapcsolatban, mint azok tervezése, specifikációja és mennyisége.

A sportot irányító testület ezen törekvésével nem egy adott csapat, vagy gyártó ellen lépett, ez az oka annak is, hogy minden egyes istállótól bekéri ezeket az adatokat.

Az ügy mindenesetre annak folyománya, hogy a Red Bull még az Amerikai Nagydíj előtt állásfoglalást kér a testülettől, mellyel bevallottan a Ferrari erőfölényének titkát igyekezett felfedni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS