Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Adatokat kér az FIA a csapatok által használt kenőanyagokról

Minden csapatnak információkkal kell ellátnia a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) kenőanyagainak használatával kapcsolatban – a szövetség mindent megtesz azért, hogy a motorgyártók ne jussanak extra motorerőhöz az olajégetésnek köszönhetően.

A Brazil Nagydíj előtt az FIA újabb technikai direktívát adott ki, nem sokkal azután, hogy az austini verseny előtt határozottan foglalt állást az olajégetéssel kapcsolatos trükkök ellen.

Az új dokumentummal ezúttal a hűtőrendszerekben lévő folyadékok motortérben történő felhasználását tiltotta meg a szövetség.

Az FIA emellett azt szeretné, ha a csapatok olyan részleteket is elküldenének a motorjaikban felhasznált kenőanyagokkal kapcsolatban, mint azok tervezése, specifikációja és mennyisége.

A sportot irányító testület ezen törekvésével nem egy adott csapat, vagy gyártó ellen lépett, ez az oka annak is, hogy minden egyes istállótól bekéri ezeket az adatokat.

Az ügy mindenesetre annak folyománya, hogy a Red Bull még az Amerikai Nagydíj előtt állásfoglalást kér a testülettől, mellyel bevallottan a Ferrari erőfölényének titkát igyekezett felfedni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!