Aggódik a Forma-1 a 2022-es versenynaptár miatt - F1VILÁG.HU

Aggódik a Forma-1 a 2022-es versenynaptár miatt

HIRDETÉS
A jelenlegi tervek szerint 23 versenyből áll majd a Forma-1 2022-es versenynaptára, a száguldó cirkusz vezetősége azonban természetesen egy kicsit tart attól, hogy a járványhelyzet ismét nehézségeket okoz majd.
GP RUSSIA F1/2021 - DOMENICA 26/09/2021 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz start

Idén 22 versenyből áll az F1-es program, ám a járvány miatti intézkedések okán többször is változtatni kellett a versenynaptáron.

Bár az elmúlt hónapokban világszerte enyhítettek az utazási korlátozásokon, az Omicron variáns megjelenése miatt az elmúlt hetekben ismét több országban szigorítottak a biztonsági intézkedéseken.

2022-ben rekordszámú, 23 F1-es nagydíjat tartanának, és bár jelenleg egyetlen versenyrendező ország sem szerepel az Egyesült Királyság vörös listáján, a helyzet gyorsan megváltozhat. Melbourne-ben áprilisban rendeznének versenyt, az ausztrál szabályok pedig továbbra is szigorúak: aki belép az országba, 14 napig karanténba kell vonulnia.

Az F1 sportigazgatója, Steve Nielsen azt mondja, bár optimisták, természetesen aggódnak egy kicsit.

„Hazudnék, ha azt mondanám, nem aggódom egy kicsit. Aggódom” – mondta Nielsen a Motorsport.com című lap kérdésére. „Hiszen az az optimizmus, ami megvolt pár hónappal ezelőtt, mivel a pandémia visszahúzódott, az kapott egy ütést az elmúlt 2-3 hétben.”

„Szóval egy állandóan változó helyzetben vagyunk. Kezdettől fogva voltak emelkedések és csökkenések, függően attól, melyik régióról volt szó. Lábujjhegyen kellett járnunk a változó fertőzöttségi mutatók miatt, és meg kellett próbálnunk beilleszteni a helyszíneket a naptárunkba.”

„Azt gondolom, az egyetlen dolog, ami nekünk kedvezett, hogy 2020-ban nyilván minden ország számára új volt a pandémia, most viszont – bár még mindig borzasztó dolog –, a világ fokozatosan megtanult együtt élni vele. Szóval szigorú korlátozásokat láttunk tavaly és az idei év első felében, az országok pedig egyre szilárdabb protokollokat vezetnek be, és megtanulnak együtt élni a vírussal.”

„Ez remélhetőleg azt jelenti, hogy továbbra is fogadni tudnak nemzetközi látogatókat, ami nyilván nagyon fontos dolog, és szükségünk van rá, hogy meg tudjuk tartani a világbajnokságunkat. Szóval idegesek vagyunk emiatt.”

„Egészen biztos vagyok abban, hogy le tudjuk bonyolítani a versenynaptárunkat, de folyamatosan figyeljük a helyzetet, és reagálunk, ha szükséges.”

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy van-e B-terve a Forma-1-nek alternatív helyszínekkel, Nielsen azt mondta, az összeállított naptárra fókuszálnak.

„Őszintén szólva az A-terven vagyunk. Nem is keresünk alternatívát az A-tervre. Ha kell, és mert változnak a dolgok, meg fogjuk tenni. De ez messze van jelenleg.”

A Forma-1 2022-es versenynaptárát ide kattintva nézheted meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!