Friss hírek

Akár 2 másodpercet is gyorsulhatnak év közben az F1-es autók

Akár 2 másodpercet is gyorsulhatnak majd a Forma-1-es versenyautók a 2022-es idény során – mondja Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, aki szerint a szezonnyitóig is sokat javul még RB18-as versenygépük.

Az energiaital-gyárosok 1673 km-t tettek meg a három tesztnap során Barcelonában, ahol a mezőny összes csapata pályára gurult, hogy megkezdjék a munkát vadonatúj, a 2022-es szabályoknak megfelelően megépült versenyautóikkal.

A március 20-i szezonnyitót megelőzően még három tesztnap vár a mezőnyre, azt az évadnyitó helyszínén, Bahreinben töltik majd el a csapatok.

Hirdetés
 

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nemrég egy interjúban arról beszélt, a Pirelli 18 colos abroncsairól is rengeteget kell még tanulniuk, ezért bőven van még mit kihozni az új autóból.

„Nyilvánvalóan olyan hőmérsékleti körülmények között dolgozunk itt, amilyenekkel nem találkozunk sűrűn az év során – talán csak Silverstone-ban –, szóval nagyon sokat kell tanulnunk az új gumikról” – mondta a szakember a RacingNews365.com című internetes portálnak.

„Azt gondolom, több van még bennünk. Még csak kapargatjuk az autókban rejlő lehetőségeket, szóval azt gondolom, Bahreinben újabb lépést láthatunk majd.”

A Red Bull csapatfőnöke hangsúlyozta, a szezon során rendkívüli komoly fejlesztési verseny lesz majd az F1 csapatai között.

„Úgy gondolom, elég meredek lesz a fejlesztési görbe az új szabályok miatt. Minden héten találunk majd teljesítményt, és feltételezhetően másfél-két másodpercet jelentenek majd a fejlesztések az idény során.”

Horner azt mondja, azok a visszajelzések, amiket versenyzőiktől, Max Verstappentől és Sergio Pereztől kaptak a barcelonai teszten, „biztatóak”.

„Jók voltak, pozitívak. Max élvezte az autó vezetését. Hízelgően beszélt róla. Checo visszajelzései is nagyon hasonlóak voltak Max visszajelzéseihez, ez pedig mindig biztató jel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!