Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Albon eddigi legjobb időmérős eredménye az F1-ben

Alexander Albon, a Red Bull versenyzője élete legjobb F1-es időmérős eredményét érte el a Toszkán Nagydíj kvalifikációján: a thai pilóta a 4. helyről rajtolhat.

Albon számára nem mindig a tervei szerint alakult az idei szezon, azonban a thai pilóta úgy érzi, folyamatosan sikerül fejlődnie és előrelépéseket tennie az autóhoz való alkalmazkodásban. 

A Toszkán Nagydíj szabadedzésein a Red Bull bizonyította, hogy ellenfele lehet a Mercedeseknek a hétvégén, és ugyan a rajtrács első sorát Lewis Hamilton és Valtteri Bottas foglalja majd el, a második sorban ott lesz a két Red Bull Max Verstappen-Alexander Albon sorrendben

Habár Albon az Osztrák Nagydíjon is a 4. helyről indulhatott, a kvalifikáción akkor az 5. rajthelyet szerezte meg, és Hamilton büntetése miatt nyert egy pozíciót.

Albon elmondta, amellett, hogy nagyon élvezte a mugellói pályán való körözést, úgy érzi, a teljesítményét illetően is sikerült fejlődnie. 

„Ez egy jó erős időmérő volt, hihetetlen vezetni ezeket az autókat alacsony üzemanyagszinttel ezen a pályán” – mondta a thai pilóta. „Őrületes, eláll a lélegzetünk is, szóval remélem, hogy folytatni fogjuk ilyen pályákkal a jövőben.”

A negyedik hely az időmérőn a karrierem legjobbja, szóval örülök, hogy folyamatosan javulunk. Spa jó volt, Monza még jobb, és most itt még egy előrelépést tettünk. Nyilván még találhatunk egy kis időt a pályán, de folyamatosan jobbak leszünk, és a sárga zászló nélkül a Q3-ban még gyorsabbak lettünk volna.”

„A szabadedzések alatt hiányzott egy kis önbizalom, de miután változtattunk néhány dolgon, elkezdhettem jobban nyomni. Holnap egy jó, tiszta rajtot kell vennünk, az első kanyarig hosszú az út, aztán remélhetőleg lesz egy egyszerű, unalmas versenyünk, mindenféle dráma nélkül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!