HAMIL7ON
NUERBURG, GERMANY - OCTOBER 10: Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing prepares to drive in the garage before final practice ahead of the F1 Eifel Grand Prix at Nuerburgring on October 10, 2020 in Nuerburg, Germany. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Albon: Nincs rajtam extra nyomás

Albon: Nincs rajtam extra nyomás

Alexander Albon, a Red Bull pilótája egyelőre nem aggódik jövője miatt, és mindent megtesz annak érdekében, hogy megtarthassa versenyzői ülését csapatánál.

Albon teljesítménye az idei évben elmarad csapattársáétól, Max Verstappenétől – Helmut Marko, a csapat tanácsadója nemrégiben kijelentette, amennyiben továbbra is következetlen lesz a pilótájuk teljesítménye, más versenyző után kell nézniük – ez pedig Nico Hülkenberg vagy Sergio Perez lehet

A thai versenyző azonban egyelőre nem aggódik jövője miatt, és nem érzi azt, hogy extra nyomás lenne rajta – ám tudja, hogy fejlődnie kell, és mindent meg is tesz ennek érdekében. 

„Ami engem illet, az előttem álló versenyekre koncentrálok” – mondta Albon. „Tudom, hogy jó munkát kell végeznem. De motivált vagyok ebben. Ami a nyomást illeti, mindig van nyomás, de semmi extra.Egyszerűen azt szeretném, hogy legyen néhány jó versenyem.”

„Nyilván még mindig keményen nyomjuk” – folytatta. „És érzem, hogy támogatnak a srácok és a lányok.” 

Még mindig erre az évre koncentrálok. Ez a cél. Nyilvánvaló, hogy ezzel a csapattal szeretnék maradni, és ezért keményen küzdök. Tehát nincs semmiféle úgymond kifelé gondolkodás. Arra koncentrálok, hogy mit tudok tenni annak érdekében, hogy a legjobb eredményt hozzam.”

Albon hozzátette, úgy érzi, látható a fejlődés, és sikerült javítania teljesítményén a szezon kezdetéhez képest. 


„Ami a papírformát illeti, az időmérőim javultak az év során. A versenyek nem voltak túl rosszak, ha a csapatot nézzük, de a rajton még javítanunk kell” – mondta. „A Renault-k és a Ferrarik mindig nagyon jól rajtolnak, szóval mindig kellett egy kis felzárkózás. És csak egy hiba volt a Nürburgringen, amikor blokkoltak a kerekeim, és ez felborította a teljes stratégiát a versenyre.”

„De ahogy mondtam, a dolgok a helyes irányba haladnak. Egy kicsit jobban kell rajtolnom, tisztább versenyeket kell teljesítenem, és biztos vagyok benne, hogy jönni fognak az eredmények.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!