Friss hírek

Albon: Nincs rajtam extra nyomás

Alexander Albon, a Red Bull pilótája egyelőre nem aggódik jövője miatt, és mindent megtesz annak érdekében, hogy megtarthassa versenyzői ülését csapatánál.

Albon teljesítménye az idei évben elmarad csapattársáétól, Max Verstappenétől – Helmut Marko, a csapat tanácsadója nemrégiben kijelentette, amennyiben továbbra is következetlen lesz a pilótájuk teljesítménye, más versenyző után kell nézniük – ez pedig Nico Hülkenberg vagy Sergio Perez lehet

A thai versenyző azonban egyelőre nem aggódik jövője miatt, és nem érzi azt, hogy extra nyomás lenne rajta – ám tudja, hogy fejlődnie kell, és mindent meg is tesz ennek érdekében. 

„Ami engem illet, az előttem álló versenyekre koncentrálok” – mondta Albon. „Tudom, hogy jó munkát kell végeznem. De motivált vagyok ebben. Ami a nyomást illeti, mindig van nyomás, de semmi extra.Egyszerűen azt szeretném, hogy legyen néhány jó versenyem.”

„Nyilván még mindig keményen nyomjuk” – folytatta. „És érzem, hogy támogatnak a srácok és a lányok.” 

Még mindig erre az évre koncentrálok. Ez a cél. Nyilvánvaló, hogy ezzel a csapattal szeretnék maradni, és ezért keményen küzdök. Tehát nincs semmiféle úgymond kifelé gondolkodás. Arra koncentrálok, hogy mit tudok tenni annak érdekében, hogy a legjobb eredményt hozzam.”

Albon hozzátette, úgy érzi, látható a fejlődés, és sikerült javítania teljesítményén a szezon kezdetéhez képest. 


„Ami a papírformát illeti, az időmérőim javultak az év során. A versenyek nem voltak túl rosszak, ha a csapatot nézzük, de a rajton még javítanunk kell” – mondta. „A Renault-k és a Ferrarik mindig nagyon jól rajtolnak, szóval mindig kellett egy kis felzárkózás. És csak egy hiba volt a Nürburgringen, amikor blokkoltak a kerekeim, és ez felborította a teljes stratégiát a versenyre.”

„De ahogy mondtam, a dolgok a helyes irányba haladnak. Egy kicsit jobban kell rajtolnom, tisztább versenyeket kell teljesítenem, és biztos vagyok benne, hogy jönni fognak az eredmények.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!