Friss hírek

Alonso a Ferrari és a McLaren legyőzésére hajt

Fernando Alonso bízik benne, hogy a Renault új versenygépe elég erős lesz ahhoz, hogy felvegye a versenyt az élcsapatokkal az idei évben, miután borzalmas idényt teljesített a francia alakulat 2007-ben.

Fernando Alonso bízik benne, hogy a Renault új versenygépe elég erős lesz ahhoz, hogy felvegye a versenyt az élcsapatokkal az idei évben, miután borzalmas idényt teljesített a francia alakulat 2007-ben.

Alonso azután tért vissza egykori csapatához, hogy egy évet lehúzott a McLaren istállónál, ahol egyszerűen képtelen volt kijönni a vezetőséggel.

“Boldog vagyok, hogy ismét itt lehetek” – mondta Alonso, aki 2005-ben és 2006-ban bajnoki címet szerzett a Renault-val.

“Jó ismét itt lenni. Úgy gondolom, hogy nagyon könnyű volt a váltás, hiszen jól ismerem a csapatot, a tesztgárdával is kiválóan együtt tudtam dolgozni. Mikor először beléptem a gyárba, hogy részt vegyek egy üléspróbán, olyan volt, mintha megállt volna az idő.”

“Minden olyan volt, mint 2006 végén. Nagyon boldog vagyok, és már alig várom, hogy megkezdődjön az igazi munka” – folytatta Alonso, aki a múlt héten már pályára vitte az R28-at a spanyolországi Valenciában.

A Renault a mezőny negyedik leggyorsabb csapatának bizonyult a tavalyi évben. Bár mindenki sokat várt a csapattól, a francia gárda egyszerűen képtelen volt harcba szállni a győzelmekért, és mindössze egyetlen dobogós helyet szerzett 2007-ben.

Annak ellenére, hogy óvatosan nyilatkozott 2008-as esélyeiről, Alonso elmondta, bízik benne, hogy az R28 elég erős lesz ahhoz, hogy visszatérjenek a mezőny élére az idei évben.

“Majd meglátjuk. Egyelőre még minden nyitott, senki nem tud semmit. Mindenki a Ferrariról és a McLarenről beszél, ami jó nekünk. Amíg róluk beszélnek, addig nyugodtabban tudunk dolgozni. A következő hónapban tovább folytatjuk az új autó tesztelését, hogy a lehető legfelkészültebben kezdhessük meg az idei évet.”

“Most az a legfőbb feladatunk, hogy bizonyosságot szerezzünk arról, nincs-e probléma az új elemekkel, és minden a legnagyobb rendben halad-e. Egyre jobbak leszünk, és remélem, hogy elég erősek leszünk ahhoz, hogy harcba szállhassunk az élcsapatokkal az idei évben” – tette hozzá Alonso.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!