Alonso a szombati tempót látva a dobogót célozza meg Brazíliában - F1VILÁG.HU

Alonso a szombati tempót látva a dobogót célozza meg Brazíliában

A 15. helyről rajtolva a 11. pozícióban ért célba a Forma-1-es Brazil Nagydíj szombati sprintfutamán Fernando Alonso, és bár pontokat nem tudott szerezni, összességében úgy érzi, magabiztosan várhatja a vasárnapi versenyt.

Miközben a pénteki időmérő edzésen az Aston Martinok remekeltek, Alonso a szombati sprintkvalifikáción nem tudott jó eredményt elérni, miután összeütközött Esteban Oconnal, így nem tudott részt venni az SQ2-ben. A sprintfutamon viszont jó tempót mutatott, remek csatákat vívott, ez pedig optimizmussal tölti el őt.

“Szórakoztató verseny volt sok akcióval és kerék a kerék elleni küzdelemmel” – mondta lelkesen a kétszeres világbajnok. “Jól szórakoztam, és bár sajnos pontokat nem szereztem, a tempónk remek volt, ez pedig jó hír vasárnapra.”

Arra a kérdésre, hogy a 4. helyről rajtolva összejöhet-e számára a dobogó a versenyen, Alonso így felelt: “Igen, elképzelhető, de tökéletes versenyt kell futnunk, szerintem a Mercedes még mindig nagyon gyors, mint ahogy Lando [Norris] is, szóval fel fognak zárkózni.”

“Megpróbálunk jó versenyt futni, nem hibázni, ha ez elég lesz a dobogóhoz, az fantasztikus volna, ha pedig a top 5-ben érünk célba, azt is elfogadjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!