Friss hírek

Alonso: Hamilton úgy jött, mint a cunami!

A régi idők nagy csatáit idézte, ahogy Alonso bő 10 körön keresztül maga mögött tudta tartani – egy nyilvánvalóan gyengébb autóval – Hamilton Mercedesét a Magyar Nagydíjon. A spanyol most visszaemlékezett arra, hogy nem ez volt az első párbajuk.

2007-re a Renault és a Ferrari mögé szorult McLaren-Mercedes két nagyágyút szerződtetett. A csapathoz érkezett az uralkodó világbajnok Fernando Alonso, valamint a feltörekvő titán, az akkor mindössze 22 éves – újonc – Lewis Hamilton.

Egyetlen évig bírták ki egymás mellett, és a komoly botrányokkal tarkított szezon végén (a McLarent kizárták és 100 millió dollárra büntették, mert technikai információkat lopott a Ferraritól) Alonso visszament a Renault-hoz.

Hirdetés
 

A jelenleg az Alpine csapatánál versenyző spanyol szerint a McLaren rossz menedzselése vezetett a Hamiltonnal való kakaskodásához.

„2007 nagyon fontos év volt számomra. Lewis úgy érkezett meg az F1-be, mint egy cunami, elképesztő tehetséggel, ügyességgel, és azonnal szállította az eredményeket. Ez mindenki számára intenzív és kihívásokkal teli időszak volt” – idézte fel Alonso szavait a spanyol Marca sportlap.

Utólag a kétszeres spanyol világbajnok már úgy látja, hogy nem volt különösebb probléma közöttük emberileg, hiszen kemény, de fair versenyt vívtak egymással. Hamilton ezek szerint jobban emlékszik például a 2007-es Magyar Nagydíjra, amikor dörzsölt csapattársa a bokszban ácsorogva akadályozta meg, hogy a fiatal brit megszerezhesse a pole-t az időmérőn.

Alonso szerint a csapat nem kezelte megfelelően a köztük kialakult helyzetet. Végül ő távozott, miközben a McLaren csillaga felfelé ívelt, a Renault pedig lejjebb csúszott az erősorrendben.

„Nem hibáztatom Ron Dennist, aki akkor a csapat vezetőjeként dolgozott. Nem hibáztatok mást sem személy szerint, inkább együttesen a csapatot, a menedzsmentet. Túl fiatalok és ambiciózusak voltunk, miközben senki sem vezetett bennünket” – ismerte el a spanyol.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso: Hamilton úgy jött, mint a cunami!
Hivatalos: Binotto távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
McLaren: A Red Bull remek lehetőséget kínálhat Ricciardónak a visszatérésre!
Tükrök helyett kamerák? Az F1 még nem mondott le az ötletről!
Binottót több F1-es istálló is megkörnyékezte
Sainz: Nem igaz, hogy elkezdték hozzám igazítani az autót!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!