Alonso már Le Mans-ra koncentrál

Fernando Alonso, a McLaren F1-es versenyzője kieséssel zárta 300. nagydíját, pedig a spanyol pilóta a hétvége kezdetén nagyon bízott egy jó eredményben.

Hirdetés
 

Alonso a hétvége kezdetén úgy nyilatkozott, akár a Q3-ba is továbbjuthatnak Montrealban, de elsősorban a futamra koncentrálnak, ahol szeretnének jó eredményt elérni.

A spanyol pilóta azonban kipufogóprobléma miatt nem tudta befejezni a versenyt, így 40 kör megtétele után kiállni kényszerült. A McLaren versenyzője a következő hétvégén már a Le Mans-i 24 órás versenyen áll rajthoz, így már minden gondolata ekörül forog.

„Most már Le Mans-ra koncentrálok, remélhetőleg jó verseny lesz számunkra” – nyilatkozta Alonso jókedvűen. „A mai kiesés után határozottan ezen van most a fókusz.”

A kérdésre, jövőre is láthatjuk-e őt versenyezni a Kanadai Nagydíjon, Alonso így válaszolt: „Meglátjuk, reméljük.”

A spanyol pilóta világossá tette, hogy versenyképes autóra van szüksége, amellyel jó eredményeket érhet el, így bízik benne, hogy a McLaren még idén megtalálja azt az utat, amelyen ezt biztosítani tudják számára.

„Nagyobb teljesítményre van szükség az autó tekintetében, meg kell találnunk a módját annak, hogy versenyképesek legyünk. A megbízhatóság is nagyon fontos, év elején láttuk, hogy mennyi pontot szerezhetünk, aztán Monacóban a 7. helyről, ma pedig a 10.-ről. Szóval meglátjuk, mi történik a következő néhány hónapban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso már Le Mans-ra koncentrál
Sainz: Azt kaptuk, amit megérdemeltünk
Norris: Verstappen a valaha volt egyik legtehetségesebb versenyző a Forma-1-ben
Jót röhögtek Norrisék a versenytársak gyerekkori fotóin [Videó]
Albon azt mondja, készen áll a visszatérésre
Az új motorérának is a Petronasszal közösen vág neki a Mercedes
A nap képe: Nem léteztek még a gumimelegítő paplanok? Ecclestone akkor is megoldotta!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!