Alonso: Más verseny lesz, mint az elmúlt években - F1VILÁG.HU

Alonso: Más verseny lesz, mint az elmúlt években

HIRDETÉS

Eredményesnek értékelte az Amerikai Nagydíj pénteki edzésnapját Fernando Alonso, a Ferrari Forma-1-es csapatának spanyol világbajnoka.


Eredményesnek értékelte az Amerikai Nagydíj pénteki edzésnapját Fernando Alonso, a Ferrari Forma-1-es csapatának spanyol világbajnoka.

Alonso a harmadik legjobb idővel zárta a második austini gyakorlást, és elmondása szerint bár voltak nehézségeik, összességében elégedettek lehetnek az edzésnap alakulásával.

„Pénteken elvégeztünk néhány remek tesztet, a pályakörülmények segítettek ebben, azok ugyanis mások voltak, mint a korábbi években” – kezdte az értékelést a spanyol.

„Lehetséges, hogy azok a versenyek, melyeket néhány hete rendeztek itt, hozzájárultak mindehhez, a tapadás illetően ugyanis nem voltak különösebb problémáink.”

„A második edzésen a helyzet valamivel rosszabb volt, mert túlságosan feltámadt a szél, de erre számítottunk a hétvége vonatkozásában, és nem igazán volt hatással a munkánkra.”

Alonso elárulta, a gumik még okozhatnak meglepetést hétvégén, és stratégiailag is érdekes verseny vár ránk vasárnap.

„Úgy tűnik, a lágy keverék nem tart ki olyan sokáig, mint vártuk, de pontosan tudjuk, hogy a gumiteljesítmény változhat a pálya fejlődésének függvényében. Az mindenesetre biztos, hogy másképp alakulhat majd a verseny, mint az elmúlt években, hiszen a két kiállás valószínűsége különféle stratégiai lehetőségeket kínál.”

„Pénteken kipróbáltuk a virtuális biztonsági autós rendszert, és szerintem elsőre remekül ment, habár még bőven van tennivaló. minden versenyző egyetért abban, hogy ez egy ígéretes elképzelés, csak hozzá kell szoknunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso: Más verseny lesz, mint az elmúlt években
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!