Alonso meglepetést vár a Renault-tól Törökországban - F1VILÁG.HU

Alonso meglepetést vár a Renault-tól Törökországban

HIRDETÉS

A kétszeres világbajnok, Fernando Alonso bízik benne, hogy a Renault Spanyol Nagydíjon mutatott kiváló szereplése nem a véletlennek volt köszönhető, azaz nem egyszeri eset volt.

A kétszeres világbajnok, Fernando Alonso bízik benne, hogy a Renault Spanyol Nagydíjon mutatott kiváló szereplése nem a véletlennek volt köszönhető, azaz nem egyszeri eset volt.

A francia gárda továbbfejlesztett csomagjának köszönhetően, komoly előrelépést ért el az elmúlt versenyen Barcelonában, ahol miután Alonso az első sorba kvalifikálta magát, egészen kieséséig az élmezőnyben versenyzett.

A spanyol pilóta ugyan bevallotta, csapata a vártnál jobban teljesített a katalán ringen, bízik benne, hogy a Renault a hétvégi Török Nagydíjon is tartani tudja a lépést a többiekkel.

“Bízom benne, hogy ismét jól fogunk szerepelni. Tudtuk, hogy jobb az autónk, és rengeteget javítottunk rajta a spanyol futam előtt, de be kell vallanom, jobban szerepeltünk, mint amire számítani lehetett. Meglepetés volt számunkra, hogy ennyire jól ment minden Barcelonában, így nem akarunk arra gondolni, hogy ez csak egy különleges verseny volt, és a pálya feküdt autónknak.”

“Meg szeretnénk ismételni mindezt Törökországban. Azonban továbbra sem vagyunk megelégedve pozícióinkkal, mert még mindig a hetedik helyért harcolunk, ugyanis a három élcsapat előttünk áll. Viszont, ha sikerül megismételnünk az elmúlt versenyen mutatott teljesítményünket, akkor elégedettek lehetünk, mert az azt jelenti, hogy közelebb kerültünk az élmezőnyhöz.”

“A következő lépés az lesz, hogy harcba szállunk az első három csapattal, de először azon kell dolgoznunk, hogy megismételjük a spanyol futamon mutatott teljesítményünket” – mondta Alonso, aki azt is elhintette, hogy az újításokkal, sokkal könnyebben vezethető az R28-as modell.

“Olyan érzés, mintha nagyobb lenne az autó leszorító ereje, és a kerekek sem pörögnének ki annyira a kigyorsítási fázisokban. A kanyarokban is könnyebben vezethető az autó, és kevesebb a hibázási lehetőség, mert nagyobb tapadása van az autónak. Természetesen a továbbiakban is keményen kell dolgoznunk, hogy befogjuk az élen állókat, de megnyugtató, hogy már sokkal jobb a helyzet, mint három héttel ezelőtt volt.”

A Renault versenyzője elmondta, a rajtok még mindig aggasztják, ugyanis továbbra is meggyőződése, hogy a Ferrari ezen a téren is riválisai előtt áll.

“Tisztában vagyok azzal, hogy a Ferrari sokkal jobban rajtol, mint mi” – magyarázta a spanyol versenyző. “Elvégeztünk néhány kalkulációt az elmúlt versenyek után, melyek bebizonyították, hogy a Ferrari a legjobb a rajtoknál. Úgy gondolom, hogy Barcelonában is túlságosan kipörögtek a kerekeim.”

“30-40 méter után már minden rendben volt, de az elején sok időt vesztettem. Ezen a területen még sokat kell dolgoznunk, sőt mindenkinek, mert a Ferrari jócskán a többiek előtt áll ezen a téren. Körülbelül úgy rajtolok, mint a többiek, mindössze két versenyző jobb nálam, ők pedig a Ferrari versenygépeiben ülnek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!