Friss hírek

Alonso nem számít áttörő sikerre a versenyen

Fernando Alonso csalódást okozott hazai közönségének, miután kijelentette, már annak is nagyon örülne, ha a hatodik helyen végezne a vasárnapi Spanyol Nagydíjon.

Fernando Alonso csalódást okozott hazai közönségének, miután kijelentette, már annak is nagyon örülne, ha a hatodik helyen végezne a vasárnapi Spanyol Nagydíjon.

A hazai rajongók hihetetlenül boldogok voltak, miután Alonso kiváló teljesítményt nyújtva, hatalmas meglepetésre megszerezte a második pozíciót a szombati időmérő edzésen, ahol csak a világbajnoki címvédő, Kimi Raikkönen futott jobb időt nála.

A kétszeres világbajnok azonban bevallotta, nem vár sokat a versenytől, ugyanis véleménye szerint, jóval kevesebb üzemanyaggal indul majd, mint riválisai.

“Úgy gondolom, hogy a második hely a rajtrácson egy kicsit irreális, mert biztosan kevesebb üzemanyaggal mentünk, mint a többiek” – mondta Alonso a spanyol televíziónak az időmérő után.

“Egyik pillanatról a másikra nem kerülhetünk a két Ferrari közé. Az időmérő utolsó etapja nagyban függ az üzemanyag mennyiségtől. Az elmúlt versenyeken, mikor azonos taktikával futottunk, a kilencedik illetve a tizedik hely környékén landoltunk.”

“Most viszont a negyedik hely környékén voltunk, ami mindenképpen jó hír. Mikor láttuk, hogy gyorsak vagyunk, úgy döntöttünk, megpróbálunk egy jó időmérőt teljesíteni és jobb helyről indulni, mint amire számítottunk, mert az első sor soha nem volt célunk. Bízom benne, hogy a holnapi versenyen nem veszítünk sok pozíciót.”

A Renault versenyzője elmondta, a hatodik hely egyfajta álom lenne számára, miután borzalmasan gyengén teljesített az elmúlt versenyen Bahreinben.

“Majd meglátjuk. Ha fogadnom kellene, a hatodik vagy a hetedik helyre tenném a pénzem. A negyedik voltam a második etapban, mikor mindenki azonos körülmények között futott, bár én két szett gumit használtam el” – magyarázta Alonso.

“Véleményem szerint a hatodik helynél előrébb nem fogok tudni végezni, de mindent megteszek azért, hogy jól szerepeljek a versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!