Alonso nyitott az élen a szakadó esőben Spában - F1VILÁG.HU

Alonso nyitott az élen a szakadó esőben Spában

HIRDETÉS

Fernando Alonso diktálta a tempót a Belga Nagydíj péntek reggeli szabadedzésén, ahol vizes pálya fogadta a mezőnyt. A Ferrari spanyolját Lewis Hamilton és Robert Kubica követte az esős tréningen.



Ahogy arra számítani is lehetett, vizes pálya fogadta a mezőnyt a szezon tizenharmadik állomásának helyet adó Belga Nagydíj péntek reggeli szabadedzésén.

Bár a másfélórás tréning kezdésének pillanatában csak szemerkélt az eső, a reggeli vihar, és felhőszakadás miatt szinte állt a víz a pályán, így a versenyzők kivétel nélkül az extrém esőgumikon kezdték meg, majd folytatták a száguldást Spa-Francorchamps-ban.

Fernando Alonso az edzés elején 2:01.223-as idővel állt az élre, maga mögé utasítva Lewis Hamiltont és Sebastian Vettelt, ám mivel egyre jobban esett és egyre több víz került a burkolatra, mindenki visszatért a garázsba, és jó ideig ott is maradt.

Bár néhányan kimerészkedtek a pályára, az igazi akció csak az utolsó tíz percben folytatódott, mikor szinte mindenki visszatért a pályára, hogy megpróbáljon javítani idején, ami a többségnek nem sikerült.

Alonso azonban egy kiváló kört rakott össze, és 2:00.797-es idejével bebiztosította első helyét. Hamilton ugyan már nem hajtott ki a boxból, ideje elég volt ahhoz, hogy megtartsa második helyét.

Az F-csatornával szerelt Renault-val versenyző Robert Kubica az utolsó öt percben feljött a harmadik helyre, csapata legnagyobb örömére.

Vettel végül a negyedik helyen végzett a Red Bullal, Adrian Sutil előtt, aki általában mindig jól megy a Force Indiával a nehéz körülmények között.

A világbajnoki címvédő, Jenson Button a hatodik helyre hozta be a McLarent, akit a tabella élén álló Mark Webber követett a másik Red Bullal. Az első tíz sorát Kamui Kobayashi (Saubr), Rubens Barrichello (Williams), és Michael Schumacher (Mercedes) zárta.

Hirdetés

A borzalmasan nehéz körülmények ellenére, nem történt komolyabb incidens az edzésen. Bár többen is kilátogattak a pálya szélére, egyetlen autó sem tört össze.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!