Alonso: Nyomás alatt kell tartani a Red Bullt - F1VILÁG.HU

Alonso: Nyomás alatt kell tartani a Red Bullt

HIRDETÉS

Fernando Alonso szerint kulcsfontosságú lesz a bajnokság szempontjából, hogy folyamatosan nyomás alatt tartsa a listavezető Sebastian Vettelt illetve a Red Bullt a hátralévő versenyeken.


Fernando Alonso szerint kulcsfontosságú lesz a bajnokság szempontjából, hogy folyamatosan nyomás alatt tartsa a listavezető Sebastian Vettelt illetve a Red Bullt a hátralévő versenyeken.

Zsinórban aratott négy győzelmével Vettel 13 pontos előnyre tett szert a bajnokságban Alonsóval szemben, három futammal a szezon vége előtt.

Bár a Ferrari spanyolja újabb vereséget szenvedett a múlt héten Indiában, továbbra is úgy nyilatkozik, hogy 100%-ig biztos magában illetve abban, hogy megnyerheti a világbajnokságot.

A kétszeres világbajnok szerint nagyon fontos lesz, hogy nyomás alatt tartsák legnagyobb ellenfelüket, mert csak így csenhetnek el tőlük pontokat.

„A mechanikai meghibásodások mindig a levegőben vannak. Nem csak nekik, nekünk is” – mondta Alonso a riportereknek Abu Dhabiban.

„Tudjuk, hogy a saját autónkra kell koncentrálnunk, annak vezethetőségére és biztosra kell mennünk, hogy mind a három hátralévő versenyt mechanikai probléma nélkül fejezzük be. Amennyiben problémáink adódnak, akkor nagyon nehéz lesz harcban maradni a vb-címért.”

„Azt is tudjuk, hogy a Red Bull néha törékenyebb. Az elmúlt versenyen is láthattuk ezt, mikor Mark Webber autójában elromlott a KERS rendszer. Szóval nyomás alatt kell tartanunk őket. Az egész versenyen a határon kell lennünk, mert könnyű versenyeket futnak.”

„Ha elromlott volna a KERS Vettel autójában, azt szinte senki nem vette volna észre, hiszen 10 másodperc volt az előnye az élen. Nem szabad, hogy még egy ilyen versenye legyen, ahol mérföldekkel a többiek előtt vezet, folyamatosan a nyomában kell lennünk.”

Bár úgy gondolja, hogy a Ferrari folyamatosan javul, ami már az Indiai Nagydíjon is látszott, Alonso tisztában van azzal, hogy a hétvégén is erősebb lesz valamivel a Red Bull, így nagyon figyelniük kell.

Hirdetés

„Lesz néhány új elem, amit ki kell próbálnunk pénteken” – folytatta. „Nem hisszük, hogy sikerült teljesen lecsökkentenünk a különbséget India óta, és 5 nap elegendő lett volna ahhoz, hogy felzárkózzunk.”

„Nem gondolom, hogy lenne bármilyen varázsgomb, vagy varázs alkatrész a Forma-1-ben. Mindent megteszünk azért, hogy közelebb kerüljünk hozzájuk, és folyamatosan nyomás alatt tartsuk őket. Minden olyan alkalmat meg kell ragadnunk, mikor nem tökéletesek.”

„Tökéletes hétvégéket kell teljesítenünk mindhárom hátralévő helyszínen, közel kell maradnunk hozzájuk, hogy támadni tudjunk a versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!