Alonso simán kordában tartotta Norrist a versenyen - F1VILÁG.HU

Alonso simán kordában tartotta Norrist a versenyen

Remek eredménnyel zárta a Forma-1-es Francia Nagydíjat Fernando Alonso, a spanyol által megszerzett 6. helynek köszönhetően pedig az Alpine hazai közönsége előtt a McLarent is meg tudta előzni a konstruktőrök versenyében.

A spanyol pilóta a 7. helyről vágott neki a vasárnapi versenynek, és már a rajtnál Lando Norris elé tudott kerülni. Végül magabiztos versenyzéssel sikerült is maga mögött tartania a brit pilótát, így a 6. pozícióban intette le őt a kockás zászló. Bár a verseny előtt Alonso tartott a McLarenek tempójától, a rutinos pilótának végül nem sok gondja akadt Norrisszal: jó 10 másodpercet vert a brit pilótára.

„A rajt vélhetően döntő fontosságú volt ahhoz, hogy Lando elé kerüljek – szerintem hasonló tempójuk volt, mint nekünk, de az, hogy az első néhány körben eléjük tudtunk kerülni, elegendő volt ahhoz, hogy kontrolláljuk a versenyt és a tempót. Szóval örülök az eredménynek, úgyhogy irány Budapest!” – mondta a kétszeres világbajnok, aki azonban a futam során szépen lassan lemaradt az előtte autózóktól, így nem volt esélye jobb eredményre.

„Bárcsak támadni tudtam volna a Mercedeseket és Checót magunk előtt, de ők más ligában autóztak. Szóval a mögöttünk lévőket próbáltuk kontrollálni, ha pedig közelebb jöttek volna, jó eséllyel jobban elhasználták volna az abroncsaikat, szóval nem igazán aggódtunk.”

Mivel Alonso csapattársa, Esteban Ocon a 8. helyen ért célba, az Alpine csapata átvette a 4. helyet a McLarentől a konstruktőri pontversenyben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!