Alonso: Van egy tanácsom Mick Schumachernek

Fotó: FIA F3
4 Mick Schumacher (DEU, PREMA Theodore Racing, Dallara F317 – Mercedes-Benz), FIA Formula 3 European Championship, round 10, Hockenheim (DEU), 12. - 24. October 2018

Fernando Alonso szerint Mick Schumachernek nincs könnyű dolga édesapja, Michael Schumacher Forma-1-ben elért eredményei miatt, éppen ezért sok tapasztalatot kell gyűjtenie karrierje kezdetén.

Mick Schumacher egyelőre az F2-ben bizonyíthat idén, és a Ferrari versenyzői akadémiájának tagjaként az olasz istállónál is lehetősége lesz a tanulásra. Alonso elmondta, a hétszeres világbajnok fiára hatalmas nyomás nehezedik a neve miatt, így egyáltalán nincs irigylésre méltó helyzetben. 

„Nem könnyű ennek a névnek a súlyát cipelni. Van egy tanácsom neki: előbb meg kell tanulnia járni, mielőtt futni kezdene” – nyilatkozta Alonso a Corriere della Sera című lapnak.

Schumacher egyébként éppen ezen dolgozik: családja is folyamatosan hangsúlyozta a múltban, hogy szeretnék, hogy Mick a megfelelő utat járja végig a Forma-1-ig, hogy biztosan felkészült legyen, ha eljut a királykategóriáig. 

Alonso elmondta, annak ellenére, hogy visszavonult a sporttól, figyelemmel fogja kísérni az eseményeket az F1-ben. A kérdésre, kire kíváncsi leginkább a 2019-es szezonban, a spanyol így válaszolt:

Robert Kubicára. Az ő története páratlan. Néhány hónappal ezelőtt még úgy nézett ki a helyzet, hogy soha többé nem fog részt venni egy nagydíjon sem. Nincs vesztenivalója, szóval minden lépését figyelni fogom” – mondta. 

Charles Leclerc-re is figyelni fogok a Ferrarinál. Fiatal, intelligens, tehetséges. És kíváncsi vagyok, hogy a Mercedes sikersorozata véget ér-e. Nagyon úgy érzem” – mondta a spanyol.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!