Alonso visszahozná az egykörös időmérőt az F1-be - F1VILÁG.HU

Alonso visszahozná az egykörös időmérőt az F1-be

A Forma-1 kétszeres világbajnoka szerint változtatni kellene az időmérő edzés formátumán a száguldó cirkuszban – szerinte vissza kellene hozni az egykörös kvalifikációt.

A Forma-1 jelenlegi, három szakaszból álló időmérős megoldását még 2006-ban vezették be, korábban, 2003 és 2005 között minden versenyző egyetlen mért kört futhatott a kvalifikáción, melyet követően alakult ki a végleges rajtsorrend. Fernando Alonso szerint az említett egykörös formátum visszavezetésével lehetne csak megoldani azt, hogy a versenyzők ne akadályozzák egymást gyorsköreik során.

„Szerintem bármit is csinálnak, mindig megtaláljuk a módját annak, hogy kiaknázzuk” – idézi Alonso szavait az Auto Hebdo című francia lap. „Nagyon nehéz dolguk van a forgalom menedzselése szempontjából az utcai pályákon. Ahogy néhányszor már elmondtam, csak egyetlen igazi megoldás van, ez pedig az egykörös időmérő.”

„Minden más megoldás, amit kipróbálhatunk, nem fog működni, mert mindig megtaláljuk a módját a dolgoknak.”

Alonso azt mondja, szerinte a jelenlegi időmérős formátum felett már amúgy is eljárt az idő.

„Szerintem idejétmúlt. 20 éve ugyanaz, az autók pedig nem ugyanilyenek voltak 20 éve. Hibrid motorjaink vannak, fel kell töltenünk, ki kell ürítenünk, hűtenünk kell a gumikat. Az egyetlen járható út az egykörös megoldás lenne.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!