Alpine: 2023-ban közelebb kell kerülnünk a vb-címhez - F1VILÁG.HU

Alpine: 2023-ban közelebb kell kerülnünk a vb-címhez

HIRDETÉS
2023-ban is jelentős fejlődést kell elérnie az Alpine Forma-1-es csapatának, hogy elérje a kitűzött célt, és pár éven belül a világbajnoki címért harcolhasson – mondja Otmar Szafnauer.
Esteban Ocon, Alpine, Monaco Grand Prix 2022, Monte Carlo,

A francia istállótól az idei szezont követően távozott Fernando Alonso, aki jövőre már az Aston Martinnál folytatja Forma-1-es pályafutását. Helyére egy fiatal tehetség, Pierre Gasly érkezett, aki 2023-ban honfitársa, Esteban Ocon csapattársa lesz majd. Az Alpine idén a McLarent megelőzve a 4. helyen zárta a konstruktőri pontversenyt, a bajnokság elején pedig azt a célt tűzte ki az istálló, hogy 100 versenyen belül a bajnoki címért szeretne csatázni.

Otmar Szafnauer csapatfőnök szerint ehhez elengedhetetlen lesz az, hogy a folytatásban mindkét autójukkal rendszeresen pontszerzők legyenek, de mindenekelőtt, hogy tovább fejlődjenek 2023-ban.

„Szükség van erre. Főleg a középmezőnyben van szükség arra, hogy két versenyző pontokat szerezzen” – magyarázta Szafnauer. „Azt gondolom, a középmezőnyben még jobban megbosszulja magát az, ha csak egy autód szerez pontot, hiszen a felkínált pontok mennyisége nem olyan jelentős. Ha tehát egyikük a 12. helyen végez, a másikuk pedig a 8. pozícióban, szemben mondjuk egy 7. és 8., vagy egy 8. és egy 9. hellyel, az idővel nagy különbséget okoz.”

„Jövőre egy lépéssel közelebb kell kerülnünk ahhoz, hogy képesek legyünk világbajnokságot nyerni – ez az, amit 100 versenyen belül szeretnénk elérni. Ez a 100 verseny az idei év elején indult, szóval már kevesebb mint 80 maradt. Ezúttal a 4. helyen végeztünk, de egy hajszállal előztük csak meg az 5. legjobb csapatot. Ugyanezt kell tennünk jövőre is, de közelebb kell kerülnünk a 3. helyhez. Még ha a 4. helyen is maradunk, akkor is fejlődést kell elérnünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!