Aston Martin: Hamarosan mindenünk meglesz ahhoz, hogy bajnokesélyesek legyünk! - F1VILÁG.HU

Aston Martin: Hamarosan mindenünk meglesz ahhoz, hogy bajnokesélyesek legyünk!

HIRDETÉS
Az Aston Martin Forma-1-es csapatának helyettes technikai igazgatója, Eric Blandin biztos benne, a silverstone-i istálló néhány éven belül esélyes lesz a világbajnoki cím megnyerésére.
action, TS-Live, Circuit Gilles Villeneuve, GP2209a, F1, GP, Canada
Lance Stroll, Aston Martin AMR22

Az Aston Martin tavaly és tavalyelőtt is a 7. helyen zárta a konstruktőrök versenyét, és bár 2022-ben nem sikerült megtenni a kívánt előrelépéseket, a szezon vége felé jelentősen javítani tudtak teljesítményükön. A csapat éppen ezért nagy reményekkel várja az új szezont, és abban bíznak, sikerül csökkenteniük hátrányukat a Forma-1 topcsapataihoz képest.

A versenyzői felállás is változott, hiszen a visszavonult Sebastian Vettel helyét Fernando Alonso vette át. Az istálló helyettes technikai igazgatója, Eric Blandin persze pontosan tudja, nincs garancia arra, hogy a február 13-án bemutatásra kerülő új versenyautó, az AMR23-as azt nyújtja majd, amit várnak – de hinniük kell magukban, no és abban, hogy jó úton járnak.

„Ha elszúrjuk, és az autó nem úgy teljesít, ahogy szeretnénk, őszintének kell lennünk, és közösen kell dolgoznunk azért, hogy megoldásokat találjunk” – magyarázta a szakember. „Először meg kell értenünk, az autó miért nem teljesít, hol vannak a problémák. És arra alapozva, amit megtanulunk, megoldást kell találnunk, és alkalmaznunk kell őket. Nincs semmi, amin ne tudnánk felülkerekedni. Csapatként minden kihívással meg tudunk birkózni.”

„A kockázat mindig megvan. Egy F1-es autó rendkívül komplex, olyan, mint egy kirakós. De bízni kell azokban az információkban, amiket kapunk, a tapasztalatban és az ösztönökben is. Természetes, hogy az ember még így is megkérdőjelez dolgokat – muszáj is, senki sem tud mindent. De hinnünk kell önmagunkban. Hinnünk kell abban, hogy jó úton járunk.”

Az Aston Martin még 2021-ben azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 5 éven belül, tehát legkésőbb 2025-ben már szeretne a világbajnoki címért harcolni. Blandin azt mondja, meggyőződésük, hogy oda tudnak kerülni az élmezőnybe.

„Kezd összeállni a dolog: az autó, az emberek, a források. Érezhető az energia” – magyarázta. „Még, ha nem is sikerül idén, vagy jövőre, vagy nem tudunk olyan előrelépéseket tenni, mint amilyeneket célul tűzünk ki, végül sikerülni fog.”

„Erős a hit azzal kapcsolatban, hogy jó úton járunk. Beletelik még néhány évbe, mire bajnokesélyesekké válunk, de hamarosan mindenünk meglesz ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Nem lehetnek már kifogások.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!