Friss hírek

Átszervezés: Lecserélte stratégiai főnökét a Ferrari!

Végrehajtotta az első átszervezést a Ferrari Forma-1-es csapatánál az istálló új csapatfőnöke, Frederic Vasseur. Az egyik legfőbb változás, hogy Inaki Rueda mostantól Maranellóban tevékenykedik majd, a stratégiai feladatokat pedig Ravin Jain veszi át a versenypályákon.

A Ferrari csapatát az elmúlt években rengeteg kritika érte elbaltázott, de legalábbis vitatható stratégiái miatt, Mattia Binotto csapatfőnök azonban mindvégig kiállt csapata mellett. A taktikákat egészen mostanáig Inaki Rueda felügyelte a versenyhelyszíneken, a Forma-1-es csapatok előszezoni tesztjének helyszínén, Bahreinben azonban kiderült, a spanyol szakember idén már nem utazik el a helyszínekre, Maranellóból segíti az istálló munkáját.

Stratégiai főnökké Ravin Jaint nevezte ki Frederic Vasseur: az indiai mérnök már az évad első versenyén, a jövő hétvégi Bahreini Nagydíjon felelhet a Scuderia stratégiáiért. Jain még 2016-ban csatlakozott a csapathoz, feladatköre pedig az elmúlt években folyamatosan gyarapodott, egyre több felelősséget kapott a Ferraritól.

Hirdetés
 

Vasseur döntött arról is, Laurent Mekies a csapat menedzselésével kapcsolatos feladatokra fókuszál a továbbiakban, míg a versenyzőmenedzsmenttel, a szponzorokkal és a médiával maga a csapatfőnök foglalkozik majd 2023-ban. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Átszervezés: Lecserélte stratégiai főnökét a Ferrari!
Albon parádéjával a Williams az üldözők legjobbja
Hamilton ugyanolyat akar rajtolni, mint legelső F1-es futamán
Leclerc önmagát és a csapatot is okolja, amiért csak 7. lett
Alonso: A Mercedes sosem volt olyan lassú, mint amilyennek mondja magát

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!