Ausztrál Nagydíj: A Forma-1-ben nem lesz Djokovics-ügy - F1VILÁG.HU

Ausztrál Nagydíj: A Forma-1-ben nem lesz Djokovics-ügy

HIRDETÉS
Nem lesz Djokovics-féle botrány a 2022-es Forma-1-es Ausztrál Nagydíj előtt – ezt mondja a melbourne-i versenyt szervezői Australian Grand Prix Corporation vezérigazgatója, Andrew Westacott, aki szerint a száguldó cirkuszon belül pontosan tudják, hogy szükséges az átoltottság ahhoz, hogy részt vegyenek majd a versenyen.
G.P. AUSTRALIA F1/2020 - MELBOURNE 12/03/2020 
credit: © Scuderia Ferrari Press Office

Melbourne-ben két év után először rendeznek újra Forma-1-es versenyt: az Ausztrál Nagydíjat április 8-10. között tartják majd – természetesen szigorú biztonsági intézkedések mellett.

A teniszsztár Novak Djokovics elmúlt időszakbéli kálváriája okán természetesen joggal merül fel a kérdés, vajon a száguldó cirkusz résztvevőinek lehetnek-e beutazással kapcsolatos problémái. Mint ismert, a szerb teniszező karanténba zárva töltötte az elmúlt heteket, megérkezése után ugyanis kételyek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy eleget tett-e a beutazással kapcsolatos követelményeknek. Ausztráliába csak olyan személyek utazhatnak be, akik két oltással rendelkeznek, Djokovicsot pedig végül kiutasították az országból. Andrew Westacott szerint a Forma-1-ben pontosan tudják, mik Ausztrália szabályai.

„Nagyon szorosan együttműködtünk Victoria kormányával 2021-ben, illetve 2022 előtt. És természetesen nagyon-nagyon szorosan együtt dolgoztunk a Forma-1-gyel is” – mondta az Ausztrál Nagydíj promótere.

„A Forma-1 felismerte szerte a világban, hogy mindig tartania kell magát azon országok szabályaihoz, ahol versenyez. A 2020-as melbourne-i események óta 41 helyszínen versenyeztek, mi pedig szívesen látjuk őket országunkban. Ismerik a szabályokat, és nagyon-nagyon kényelmesen érezzük magunkat ezzel kapcsolatban.”

„Azt gondolom, magától értetődő, hogy 100 százalékos átoltottsággal érkeznek meg, és betartják a törvényeket. Ez pedig azt jelenti, hogy amikor megérkeznek Melbourne-be, nagyon biztonságos módon működnek majd. Ez egy határozott álláspont.”

„A követelményeink már az Australian Open eseményei előtt megvoltak. Nagyon szorosan együttműködtünk a szövetségi kormánnyal, az állami kormányzattal, a Forma-1-gyel és az FIA-val az elmúlt másfél évben.”

Westacott hozzátette, nem áll fenn annak a veszélye, hogy törölni kell az Ausztrál Nagydíjat – ahogy történt az 2020-ban, az utolsó pillanatban.

„A rajongókat biztosítani tudjuk arról, hogy ez nem fog újra megtörténni. Meggyőződésünk, hogy rendben leszünk. Látjuk, mi történik Ausztráliában, és nem emlékszem olyanra, hogy a közelmúltban törölni kellett jelentős eseményt. Megrendezzük ezt az eseményt, de eltérő követelmények között kell tennünk. És ki fogjuk dolgozni Victoria kormányával ezeket a mérséklő intézkedéseket. De ami igazán fontos, hogy az emberek magabiztosan jöjjenek, és vásároljanak jegyeket. És ki merem jelenteni, hogy zéró esély van a törlésre. Február 1-jén elkezdjük felépíteni a pályát.”

Könnyen lehet viszont, hogy a közönség létszámát korlátozzák majd a versenyen – az ausztrál nyílt teniszbajnokság esetében például 50 százalékos limitet határoztak meg a hatóságok.

Hirdetés

„A 100 százaléknak megfelelően dolgozunk, amíg mást nem mondanak. Extra lelátókat építünk. És új vendéglátóegységeket is telepítünk. Az állóhelyek számát is növeljük” – fogalmazott a melbourne-i verseny szervezője.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!