Az Alpine-nál hisznek abban, hogy harcolni tudnak a Mercedesszel idén - F1VILÁG.HU

Az Alpine-nál hisznek abban, hogy harcolni tudnak a Mercedesszel idén

Az Alpine Forma-1-es csapatánál nagyon bíznak abban, hogy fejlesztéseiknek köszönhetően képesek lesznek felvenni a versenyt a Mercedesszel a szezon során.

A francia istálló remek teljesítménnyel rukkolt elő a bő egy héttel ezelőtti Ausztrál Nagydíjon, végül azonban kettős kieséssel zárta a versenyt. Az Alpine így a konstruktőrök versenyében csak a 6. helyet foglalja el a Red Bull, az Aston Martin, a Mercedes, a Ferrari és a McLaren mögött.

A csapatot irányító Otmar Szafnauer viszont biztos benne, képesek lesznek felzárkózni, és gőzerővel dolgoznak már azokon a fejlesztéseken, melyekkel közelebb tudnak kerülni közvetlen riválisaikhoz – így reményeik szerint a Mercedeshez is.

 

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes túl távoli cél-e az Alpine csapata számára, Szafnauer így felelt: „Nem, szerintünk harcolni tudunk velük. Nekünk is lesz egy tisztességes méretű fejlesztési csomagunk Bakuban, és egy héttel később, Miamiban további újítások jönnek, szóval tovább nyomjuk a fejlesztéseket.”

„Ami fontos, hogy az összes jól működjön, amikor feltesszük őket az autóra, a szimulációs eszközeinkkel pedig remek a korreláció. Tavaly is így volt, ha pedig ez folytatódik, és gőzerővel dolgozunk a fejlesztéseket, akkor fel fogjuk venni a harcot a szezon során azon csapatokkal, melyek ott vannak körülöttünk.”

Szafnauer hozzátette, reményeik szerint idén is jó ütemben lesznek képesek fejleszteni versenyautójukon, ahogy az történt a 2022-es szezon során is.

„A csapatunk részéről elérhető legmagasabb rátával fejlesztünk majd” – mondta a szakember. „Azt nagyon nehéz megmondani, hogy a Mercedes mivel áll elő. Ha visszaemlékszünk, tavaly szerintem egészen jó fejlesztési rátát tudtunk felmutatni, ha pedig idén is sikerül ezt megtenni, akkor szerintem a szezon során közelebb tudunk kerülni.”

„De tényleg nehéz megmondani. Ez egy relatív játszma. Én azt tudom, hogy nekünk mi lesz. Azt viszont nem, hogy ők mivel állnak elő.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az Alpine-nál hisznek abban, hogy harcolni tudnak a Mercedesszel idén
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve
Russell is Schumachert méltatta Barcelonában
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!