Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Az Audi és a Porsche is részt vesz az F1-es motorokkal kapcsolatos egyeztetéseken

A Porsche és az Audi nagyfőnökei is csatlakoznak majd a Forma-1 jelenlegi motorgyártóihoz, és részt vesznek azokon az egyeztetéseken, melyeket a 2025-ös motorszabályokkal kapcsolatban tartanak majd.

Az új generációs erőforrásokat 2025-ben vezetik majd be a Forma-1-ben, és bár a jelenlegi gyártók olcsóbb és egyszerűbb motorokat szeretnének, továbbra sincs végleges döntés a szabályokról.

A gyártók, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Forma-1 vezetősége közti értekezleteken részt vesznek hamarosan a Volkswagen Csoport képviselői is.

Úgy tudni, a Porsche és az Audi főnöke csatlakoznak majd a Mercedes, a Ferrari, a Renault és a Red Bull vezetőihez, az egyeztetéseken pedig természetesen ott lesz a Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali, az F1 sportigazgatója, Ross Brawn, valamint az FIA elnöke, Jean Todt is. A következő meetinget ezen a héten, szombaton tartják majd az Osztrák Nagydíj helyszínén.

„A VW Group vizsgálja, hogy a Forma-1-es csatlakozás vonzó lehet-e számunkra. De nem született még döntés” – erősítette meg a Porsche szóvivője a The Race című lapnak.

Az Audi szóvivője hozzátette: „Természetesen az Audi mindig figyelemmel kíséri a versenysorozatok globális fejlődését. Ezért általános egyeztetéseket folytatunk az FIA-val az F1 jövője kapcsán. Egy döntés az esetleges szereplésről jelenleg nincs terítéken.”

A végleges döntést nem a brandek vezetői, hanem a VW Csoport hozza majd meg az esetleges F1-es részvétellel kapcsolatban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!