Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Az F1-es versenyzők örömmel térnének vissza Törökországba

Örömmel térnek vissza Isztambulba 2020-ban a Forma-1-es versenyzők, és szerintük a pálya legkülönlegesebb kanyarját, a 8-ast is padlógázzal veszik majd.

Egyre biztosabb, hogy idén Törökországban is rendeznek F1-es futamot: a hírek szerint az isztambuli aszfaltcsík november 15-én láthatja vendégül a száguldó cirkusz mezőnyét.

A pálya 2005 és 2011 között 7 Forma-1-es versenynek adott otthont, a jelenlegi mezőnyből csak Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen és Sergio Perez versenyzett rajta F1-es autóval.

Romain Grosjean még a GP2-es sorozattal vendégeskedett Isztambulban, 2008-ban és 2011-ben is versenyt nyert ott, és örömmel venné, ha idén a Forma-1 mezőnyével is ellátogathatna Törökországba.

„Állati lenne! Fantasztikus lenne szerintem. Nagyon király pálya, élvezem az ottani versenyzést” – mondta a francia pilóta a Motorsport.com című lapnak.

„A 8-as kanyar jó a nyaknak, szóval szerintem nagyon gyors lenne.”

Az isztambuli pálya több csúcsponttal rendelkező 8-as kanyarja a Forma-1 egyik legkülönlegesebbje volt, amikor 2005-ben bemutatkozott a naptárban, mostani autókkal azonban még soha nem teljesítették.

A Red Bull pilótája, Alex Albon azt mondja, szerinte a mostani gépekkel „könnyedén padlógázas” lehet ez a kanyar.

„Nem gondolom azt sem, hogy igazán próbálkoznunk kell. Talán a kivezető körben. De szórakoztató lesz” – mondta a thai versenyző.

„Nagyon királynak tűnik, izgatottan várom. A Liberty és a Forma-1 remek munkát végez ezen pályák kiválasztásával.”

„Nem tudom, hogy véletlen-e, vagy csak azért választják őket, mert ezek nyitottak arra, hogy futamot rendezzenek, mint például Mugello, Imola vagy Törökország. De a világ legjobb pályáira megyünk majd el.”

„Az isztambuli egy szuper pálya lesz, várom már!”

Esteban Ocon soha nem versenyzett még Törökországban, de egyetért Albonnal abban, hogy a 8-as kanyarban padlóig nyomhatják majd a gázpedált.

„A törökországi egy fantasztikus pálya. Ha tényleg bekerül a naptárba, az lenyűgöző lesz” – mondta a fiatal francia.

„Egy old-school pályáról beszélünk, amit még a TV-ben figyeltem, amikor fiatalabb voltam. Az a balos, padlógázas kanyar lenyűgöző lesz.”

Az AlphaTauri versenyzője, Pierre Gasly az F1 vezetőségét méltatta, akik a koronavírus-járvány miatti nehéz helyzet ellenére szuper naptárat raktak össze 2020-ra.

„Azt kell mondjam, lenyűgöző!” – fogalmazott. „Nagyon intenzív a program, de eddig minden remekül működött.”

„Jó látni azt a néhány új pályát, mint Imola, Mugello, vagy Portimao – olyan helyszínek, melyekre egy normál versenynaptár szerint nem látogatnánk el. Szóval jó, hogy kipróbáljuk ezeket.”

„Szerintem a mi sportágunk igazán szerencsés, ha megnézünk egyéb sportágakat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!