Költségplafon-ügy

A versenyzők szerint dühítő, hogy Spa kikerülhet az F1-es naptárból

Nagyon aggódnak és dühösek a Forma-1-es versenyzők amiatt, hogy a Belga Nagydíj kikerülhet a száguldó cirkusz versenynaptárából. A verseny jövője továbbra is bizonytalan, így nem kizárt, hogy a héten jó darabig utoljára látunk ott F1-es autókat száguldani.

A 2023-as Forma-1-es versenynaptárat várhatóan heteken belül közzéteszi majd a királykategória, és egyre több jel utal arra, hogy a legendás spa-francorchamps-i pálya nem kerül be a jövő évi programba. A mezőny ugyanakkor ellátogat majd Las Vegasba, emellett pedig visszatér Kínába és Katarba is, miközben a legfrissebb hírek szerint már 2023-ban újra versenyt rendezhetnek Dél-Afrikában.

Az idei program 22 versenyből áll, a jelenleg érvényben lévő Concorde Egyezmény pedig 24 futamot tesz lehetővé egy idényen belül. Mivel a Belga Nagydíj szerződése idén lejár, könnyen lehet, hogy Spa nem kerül bele a 2023-as programba.

„Nekem természetesen nagyon sok közöm van a spái pályához, és nyilván imádom is. Éveken át jártam Belgiumba, és rengeteg időt töltöttem ott a családommal” – mondta a McLaren versenyzője, Lando Norris. „Kíváncsian várom már, milyenek lesznek az elvégzett módosítások és az új aszfalt, illetve az új lelátó a Raidillonban. Mindig nagyon várom Spát.”

„Manapság sok minden csak a pénzről szól. Ez a probléma. Ilyen az üzlet. Ez egy történelmi pálya az F1 szempontjából, ugyanúgy, mint Monaco. Amennyire én tudom, Monacóban még csak nem is fizetnek, mégis a naptárban van – akárcsak Monza. Szóval szerintem Spának maradnia kellene, amíg a Forma-1 létezik!”

Az elmúlt években sok kritika érte a belga versenypályát, főleg annak biztonsága miatt. Emlékezetes, 2019-ben itt veszítette életét a francia Forma-2-es versenyző, Anthoine Hubert. Azóta rengeteg mindene változtattak Spában, a Raidillonban pedig a bukóteret is jelentősen megnövelték az idei évre.

Az AlphaTauri versenyzője, Pierre Gasly szerint viszont annak, hogy a Belga Nagydíj kikerülhet a programból, semmi köze a biztonsághoz.

„Én személy szerint kétlem, hogy bármi köze is van a biztonsághoz, de egyszerűen nem térek magamhoz amiatt, hogy kikerülhet a programból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A versenyzők szerint dühítő, hogy Spa kikerülhet az F1-es naptárból
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!