Költségplafon-ügy

Az F1-vezér leszögezte: Soha többé nem lesz Orosz Nagydíj!

Soha többé nem lesz Forma-1-es verseny Oroszországban – legalábbis ezt állítja a száguldó cirkusz jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali. Az Orosz Nagydíj szervezői eközben pénzvisszatérítést várnak az idei verseny elmaradása miatt.

A 2022-es Orosz Nagydíjat szeptember végén, a világbajnoki sorozat 17. állomásaként tartották volna meg Szocsiban, jövőre pedig már Szentpéterváron tartottak volna versenyt. Oroszország ukrajnai inváziója miatt azonban még márciusban döntés született a verseny törléséről, az F1 pedig már akkor bejelentette, nem szándékoznak visszatérni az országba a jövőben sem.

Most ezt erősítette meg a sportág első embere a Sport Bildnek adott nyilatkozatában: „Én mindig hittem abban, hogy soha ne mondd, hogy soha!” – mondta Stefano Domenicali. „De ebben az esetben biztosan megígérhetem, hogy nem fogunk többet tárgyalni velük. Nem lesz több verseny Oroszországban.”

A Forma-1-es Orosz Nagydíj promótere, az ANO Rosgonki vezérigazgatója, Alexey Titov mindeközben úgy nyilatkozott, arra számítanak, hogy a száguldó cirkusz pénzvisszatérítést biztosít majd számukra az idei verseny elmaradása miatt.

„Ez az adósság létezik, megerősítették, az álláspontunk pedig ezzel kapcsolatban változatlan” – fogalmazott. „Visszatérítésre számítunk, függetlenül attól, hogy mi a Formula One Management álláspontja az Orosz Föderációban rendezendő futamokkal kapcsolatban.”

„A világsport jelenlegi helyzete politikától rendkívüli módon átfűtött. Így Domenicali szavait is ennek tudatában kell értelmezni. Az általa elmondottaknak markáns politikai konnotációja van, aminek semmi köze a sport igazi szellemiségéhez. Jövőbeli kapcsolataink meglehetősen bizonytalanok. A további munkánk kapcsán figyelembe fogjuk enni Domenicali álláspontját.”

Az idei lesz az első év 2014 óta, hogy nem rendeznek Orosz Nagydíjat Szocsiban. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az F1-vezér leszögezte: Soha többé nem lesz Orosz Nagydíj!
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!