Az FIA és a FOM aláírta az új Concorde Egyezményt

Hónapok óta tartó tárgyalások után végre aláírták az új Concorde Egyezményt a Forma-1 elöljárói.


Hónapok óta tartó tárgyalások után végre aláírták az új Concorde Egyezményt a Forma-1 elöljárói.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által kiadott pénteki kommüniké szerint a Motorsport Világtanács (WMSC) mai ülésén a sportot irányító testület és a kereskedelmi jogok birtokosa mindenben megállapodott.

Az új Concorde Egyezmény – mely 2013-tól 2020-ig érvényes – az FIA pénzügyi bevételeit is szabályozza, valamint tartalmaz egy új szabályalkotási folyamatot is.

A szervezet közleménye szerint a következő lépés, hogy az FIA és a Formula One Management (FOM) megállapodjon a Forma-1 csapataival, ezáltal háromoldalúvá bővítse az új egyezményt.

„Büszkék lehetünk erre a megállapodásra, hiszen ez egy sokkal hatékonyabb keretrendszert biztosít az FIA Forma-1-es világbajnokságának irányításához” – mondta Jean Todt, az FIA elnöke.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!