Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Az FIA hadjáratot indít a rasszizmus ellen

A Nemzetközi Automobil Szövetség arra kéri a Forma-1-es csapatokat, versenyzőket, és pályákat, hogy álljanak mögéjük rasszizmus elleni kampányuk során, amely az április végén megrendezésre kerülő Spanyol Nagydíjon veszi kezdetét.

A Nemzetközi Automobil Szövetség arra kéri a Forma-1-es csapatokat, versenyzőket, és pályákat, hogy álljanak mögéjük rasszizmus elleni kampányuk során, amely az április végén megrendezésre kerülő Spanyol Nagydíjon veszi kezdetét.

“Versenyzés a rasszizmus ellen” címmel indít kampányt a Nemzetközi Automobil Szövetség az idei évben, hogy ezzel is felhívja a rajongók figyelmét, a legkevésbé sem tolerálja a rasszizmust a motorsportban.

Erre azok után van szükség, hogy a két héttel ezelőtti barcelonai tesztprogramon komoly támadás érte Lewis Hamiltont, akit a feldühödött spanyol szurkolók egy kisebb csoportja kifütyült, és olyan sértő feliratú plakátokkal kedveskedett neki, melyek nem tűrnek helyet a versenypályákon.

A Forma-1 részvényesei, és a teljesen nemzetközi motorsport – beleértve a csapatokat, a versenyzőket, a pályákat, és a nemzeti hatóságokat – támogatja a kampányt, melyet vélhetően a “Rali a rasszizmus ellen” című hadjárat követ.

A motorsport rajongók is csatlakozhatnak a kampányhoz, mégpedig az Interneten, ahol feliratkozhatnak egy névlistára, mikor hivatalosan is kezdetét veszi a “Versenyzés a rasszizmus ellen” című kampány.

“Az FIA teljesen ledöbbent, hogy a magukat rajongónak minősítő emberek rasszista támadásokat intéztek Lewis Hamilton ellen” – mondta a szövetség sajtószóvivője. “Az ilyen viselkedés teljes mértékben sérti az FIA egyenlőségre vonatkozó alapvető szabályait. A Forma-1 egy globális, multi-kulturális sport, és még soha nem történtek ilyen és ehhez hasonló események, és a jövőben sem toleráljuk ezeket.”

“Örülnénk, ha a motorsportban résztvevők mind mögénk állnának, és támogatnának bennünket legújabb kampányunk során, hogy minden a legnagyobb rendben menjen tovább a jövőben.”

Az FIA figyelmeztette a Spanyol Motorsport Szövetséget, hogy ha nem tudja megakadályozni az ilyen és ehhez hasonló eseményeket a teszteken és a versenyen, akkor az ország elveszítheti mindkét Forma-1-es futamát a jövőben.

A McLaren volt az első Forma-1-es csapat, amely jelezte, mindenben támogatja a szövetséget legújabb kampányában.

“A Spanyol Motorsport Szövetséggel, a barcelonai versenypálya menedzsmentjével, a spanyol rajongók többségével, és a világ összes Forma-1-et szerető emberével együtt, örömmel fogadjuk az FIA döntését, miszerint rasszizmus elleni kampányt hirdet az idei évben” – mondta a McLaren sajtószóvivője az Autosportnak.

“Bízunk benne, hogy a magukat Forma-1-es rajongóknak mondó kisebbség elkerüli a pályákat, és nem ismétlődnek meg többet a barcelonai teszten történtek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!