Friss hírek

Az FIA-t bírálja az F2-es horrorbaleset túlélője

Élesen bírálta a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) a tavalyi Belga Nagydíjon horrorisztikus balesetet szenvedő Forma-2-es versenyző, Juan Manuel Correa.

A fiatal pilóta Anthoine Hubert autójával ütközött össze a F2-es sorozat főversenyén múlt nyáron, Spában. A félelmetes balesetben Hubert életét veszítette, Correát pedig életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Az amerikai versenyzőt heteken át ápolták Belgiumban, a minap pedig az RTL-nek beszélt arról, mekkorát csalódott a Nemzetközi Automobil Szövetségben (FIA).

„A baleset utáni napon mindenki Monza felé vette az irányt, én a kórházban feküdtem, négy nappal később pedig majdnem meghaltam” – mondta a 20 esztendős Correa.

„Az FIA részéről nem volt ott senki, nem volt ott valaki, hogy vigyázzon rám. Azért haltam meg majdnem, mert olyan erős G-erők hatottak rám, amelyek csak egy ilyen komoly balesetben fordulhatnak elő. Az orvosok a belgiumi kórházban nem tudták, mi volt ez, hiszen még soha nem láttak olyat, hogy valaki túlélt volna egy ilyen komoly becsapódást.”

Correát 13 napon át tartották mesterséges kómában, szervezete viszont elég erősnek bizonyult ahhoz, hogy felébresszék, és jelenleg is rehabilitációját tölti.

A félelmetes baleset ellenére Correa nem mondott még le arról, hogy újra versenyautóba üljön.

„Igen, visszatérhetek még. Hogy mikor, azt nem lehet megmondani, nagyon bonyolult sérülés ez, nagyon sok minden történhet. Lehet, hogy öt hónappal korábban, de lehet, hogy öt hónappal később. De ha évekbe telik is a visszatérésem, vissza fogok térni! Ebben egészen biztos vagyok. Nagyon hiányzik a versenyzés, minden egyes nap!” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!