Az utolsó teszten bevetné új autóját a Hispania

A Hispania Racing vezetése bízik abban, hogy a téli tesztek utolsó állomásának helyet adó Bahreinben már pályára vihetik vadonatúj versenygépüket, amely teljes egészében saját fejlesztés lesz.


A Hispania Racing vezetése bízik abban, hogy a téli tesztek utolsó állomásának helyet adó Bahreinben már pályára vihetik vadonatúj versenygépüket, amely teljes egészében saját fejlesztés lesz.

A spanyol székhelyű alakulat kedden megerősítette, hogy régi autójával kezdi meg a február elsején megkezdődő téli tesztprogramot Valenciában, azonban bízik abban, hogy új autóját pályára tudja vinni a március 3-án megkezdődő utolsó előkészületi teszten Bahreinben.

„A 2010-es autót fogjuk használni az első teszteken, és amint elkészülünk a 2011-es autóval, bevetjük azt” – mondta Colin Kolles, a csapat vezetője.

„Tervünk az, hogy a 2011-es versenygépet már használni fogjuk a bahreini teszten. Az idei autónk teljesen új lesz, és az F111-es kódszámot viseli majd.”

A szakember azt is elmondta, hogy az új autót teljes mértékben saját csapata tervezte, miután a tavalyi évad első felében szakított korábbi partnerével, a Dallarával, majd nem sikerült megegyeznie a Toyota Motorsporttal, amely technikai segítséget nyújtott volna neki.

„Jelenleg körülbelül negyven tervező véglegesíti az első specifikációt, technikai vezetőnk, Geoff Willis és főtervezőnk, Paul White irányításával” – magyarázta.

A Hispania Racing úgy vágott neki bemutatkozó szezonjának a tavalyi évben, hogy egyetlen téli tesztet sem teljesített, és a szezonnyitó Bahreini Nagydíj pénteki szabadedzésein vitte először pályára versenygépét.

Kolles elmondta, hogy bár a tavalyi autóval fogják teljesíteni a téli tesztek javarészét, nagyon fontos lesz számukra ez az időszak.

„A tavalyi évben nem volt lehetőségünk arra, hogy részt vegyünk a teszteken, most viszont lehetőséget adhatunk versenyzőinknek arra, hogy még több kilométert teljesítsenek az új szezon kezdete előtt, és hozzászokhassanak az új Pirelli gumikhoz. Szóval a spanyol tesztprogramok nagyon fontosak lesznek számunkra” – folytatta.

A Hispania nemrég jelentette be, hogy Narain Karthikeyan lesz az egyik versenyzője, ám a csapatfőnök elmondta, hogy egyelőre még nem tudják, ki lesz az indiai pilóta csapattársa a következő idényben.

Még számos pilótával tárgyalnak, de Kolles elmondta, hogy heteken belül bejelentés várható.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS