Friss hírek

Azonnali fejlesztésekre költi friss pénzét a Force India

Fotó: Force India

Mihamarabb fejlesztéseket akar pályára vinni a nemrégiben új tulajdonosokra találó Force India.

A silverstone-i istálló kedden jelentette be, hogy egy, a Lawrence Stroll érdekeltségébe tartozó konzorcium révén biztosította vált a csapat további Forma-1-es szereplése, így megszüntetik a csődeljárást a Force India ellen.

A csapat ügyvezetője, Otmar Szafnauer a Motorsport.com kérdésére elárulta, nagyon bíznak abban, hogy már a nyári szüneti első versenyen, a Belga Nagydíjon lehetőségük lesz bevetni új fejlesztéseiket.

„Bízom benne, hogy ez lesz a helyzet. Ha nem, akkor Monzában már biztos” – mondta a szakember.

„Van néhány komponens, amit parkolópályára tettünk, és nem tudom, mikorra készülnek el a beszállítók, mivel ők nem dolgoznak a szünet ideje alatt. Szóval Spa előtt néhány napunk lesz csak. De ha a belga versenyre nem állnak készen, akkor Monza előtt már igen.”

Az új tulajdonosok általi tőkeinjekciónak köszönhetően ráadásul a csapat folytathatja a munkát a 2019-es versenyautón is.

A Force India az elmúlt két évben a 4. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, jelenleg pedig a 6. helyet foglalja el a tabellán, 7 ponttal lemaradva a Haas, és 23 egységgel a Renault mögött.

„Kétségkívül szükségünk van a tőkére, máskülönben nem működik a dolog” – mondta Szafnauer.

„El kell kezdenünk kifizetni a beszállítóinkat, és meg kell vennünk a szükséges anyagokat úgy az idei, mint a jövő évi fejlesztésekhez. A 2019-es autó építésének közepén járunk, és pénz nélkül nem megy. Nagyon szükségünk volt már rá, és nem is jöhetett volna jobbkor.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!