Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

B-terv: Már Ausztria után Magyarországra jöhet a Forma-1

Van B-terve a Forma-1 vezetőségének arra az esetre, ha az ausztriai idénynyitó után a mezőny nem utazhat majd el a Brit Nagydíj helyszínére, Silverstone-ba.

A jelenlegi tervek szerint a Forma-1-es világbajnokság július elején rajtol majd: a tervek szerint két versenyt rendeznek meg a Red Bull Ringen, az egyiket július 5-én, a másikat július 12-én.

Ezt követően a száguldó cirkusz mezőnye Silverstone felé venné az irányt, ahol ugyancsak két futamot bonyolítanának le zárt kapuk mögött július 26-án, valamint augusztus 2-án.

Jelenleg azonban szigorú beutazási szabályok vannak érvényben Nagy-Britanniában a koronavírus miatt: mindenkinek, aki más országól érkezik, 14 napra karanténba kell vonulnia.

Úgy tudni, folynak az egyeztetések arról, hogy a Forma-1 mezőnye – természetesen megfelelő biztonsági intézkedések betartása mellett – mentesüljön ez alól. A legfrissebb hírek szerint a királykategória esetében a 14 napos karantént 5 napra csökkenthetik.

Amennyiben viszont az F1 nem kap külön engedélyt, vagy nem enyhítenek a korlátozásokon a verseny idejéig, alternatív megoldásra lesz szükség.

VAN B-TERV

Úgy tudni, ebben az esetben az Osztrák Nagydíj után a mezőny Magyarország felé venné az irányt. A Red Bull Ring és a Hungaroring mindössze 400 km-re fekszik egymástól, a mezőnynek pedig csak egyetlen határt kellene átlépnie. Az osztrák kormány a héten jelentette be, tervei szerint hamarosan megnyitja határait a szomszédos országok felé.

A Forma-1 vezetősége természetesen folyamatosan egyeztet a versenyrendezőkkel, illetve az érintett hatóságokkal, és a kapott információk alapján próbálja meg kialakítani a 2020-as versenynaptárat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!