Bejelentette fejlesztőversenyzőit a Ferrari F1-es csapata - F1VILÁG.HU

Bejelentette fejlesztőversenyzőit a Ferrari F1-es csapata

HIRDETÉS
Bejelentette a Ferrari Forma-1-es csapata, hogy a 2023-as szezonban kik lesznek majd az istálló fejlesztőversenyzői, akik a szimulátorban segítik majd a két pilóta, Charles Leclerc és Carlos Sainz munkáját.
TEST T3  ABU DHABI  -  MARTEDÌ 15/12/20  
credit:@Scuderia Ferrari Press office Antonio Fuoco

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a Ferrari tartalékpilótái idén Antonio Giovinazzi és Robert Shwartzman lesznek, közülük legalább egyvalaki minden versenyhelyszínre elutazik majd az istállóval, hogy szükség esetén beugorjon valamely pilóta helyére.

A két versenyző természetesen sokat dolgozik majd a Ferrari új, tavaly óta használatban lévő szimulátorában is, ám természetesen nem ők lesznek az egyetlenek, akik segítik majd az idei, illetve a jövő évi versenyautó fejlesztését. A Ferrari rendelkezésére áll majd ugyanis egy tapasztalt páros, Antonio Fuoco és Davide Rigon.

A fent nevezett négy pilóta nemcsak a virtuális térben kap lehetőséget, mindannyian versenyezhetnek majd 2023-ban: Giovinazzi és Fuoco az Endurance-világbajnokságon vezetheti a Ferrari 499P Hypercarját, Shwartzman és Rigon pedig az új 293 GT3-as modellel versenyezhet majd – előbbi az SRO GT World Challenge Europe sorozatban, míg utóbbi ugyanebben a szériában, illetve az Endurance-világbajnokságon, valamint az IMSA Endurance Cup négy állomásán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!